- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Στη δίνη σεξουαλικού σκανδάλου η βιομηχανία της J-pop - Παραιτήθηκε επικεφαλής πρακτορείου ταλέντων
Συγκλονίζουν την Ιαπωνία οι αποκαλύψεις για εκατοντάδες κακοποιήσεις από τον ιδρυτή του
Ιαπωνία: Η επικεφαλής πρακτορείου ταλέντων της J-pop παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον ιδρυτή του.
Η ανιψιά του Τζόνι Κιταγκάουα, του τέως μεγιστάνα της J-pop που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σεξουαλικού σκανδάλου το οποίο συγκλόνισε την Ιαπωνία, δήλωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε από επικεφαλής του πρακτορείου ταλέντων που είχε ιδρύσει ο θείος της.
Ο Κιταγκάουα, που πέθανε σε ηλικία 87 ετών το 2019, κατηγορήθηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά εκατοντάδες παιδιά και νεαρούς άνδρες επί πολλές δεκαετίες ενώ ηγείτο του πιο ισχυρού πρακτορείου ταλέντων στη βιομηχανία της μουσικής ποπ στην Ιαπωνία.
Αφότου το BBC μετέδωσε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ τον Μάρτιο, η οργή στην Ιαπωνία άρχισε να παρουσιάζει ομοιότητες με τις αντιδράσεις που υπήρξαν στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τα σκάνδαλα στα οποία είχαν εμπλακεί ο κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο Βρετανός τηλεοπτικός σταρ Τζίμι Σάβιλ.
Καθώς ολοένα και περισσότερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης προέβαλλαν την ιστορία, βουλευτές εξέφραζαν την οργή τους, ενώ ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέκριναν το πρακτορείο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τις κατηγορίες.
Το πρακτορείο Johnny & Associates, το οποίο ίδρυσε ο Κιταγκάουα το 1962, έχει τεράστια πολιτιστική παρουσία στην Ιαπωνία, τροφοδοτώντας την J-pop με μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα περιλαμβανομένων των SMAP και Arashi, που έχουν πολλούς θαυμαστές στην Ανατολική Ασία.
Johnny and Associates President Julie Fujishima Quits Over Japan Talent Agency Sex Abuse Scandal https://t.co/OU1Qb0xkbj
— Variety (@Variety) September 7, 2023
Ζήτησε συγγνώμη για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις η ανιψιά του Κιταγκάουα
Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα, η ανιψιά του Κιταγκάουα, η 57χρονη Τζούλι Κ. Φουτζισίμα, ζήτησε συγγνώμη για τις κακοποιήσεις και είπε πως παραιτήθηκε από το πρακτορείο προχθές, Τρίτη.
Ο Νοριγιούκι Χιγκασιγιάμα, πρώην μέλος του κορυφαίου αγορίστικου συγκροτήματος Shonental στα χρόνια του 1980, είναι ο νέος επικεφαλής του πρακτορείου, είπε.
Ο Χιγκασιγιάμα, 56 ετών σήμερα, δήλωσε πως ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ θύμα ούτε μάρτυρας κακοποίησης, αλλά είχε ακούσει τις φήμες. «Δεν μπόρεσα να κάνω και δεν έκανα τίποτα γι' αυτό», είπε.
«Θα πάρει χρόνο να ξανακερδίσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη, αλλά θα αφιερώσω την υπόλοιπη ζωή μου ασχολούμενος με αυτό το πρόβλημα», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως θα αποσυρθεί από τον μουσικό χώρο στα τέλη του έτους.
Η κακοποίηση από τον Κιταγκάουα νεαρών αγοριών και ανδρών πριν κάνουν το μουσικό ντεμπούτο τους είχε καταγραφεί για πρώτη φορά από την τοπική Shukan Bunshun τo 1999, όμως το σκάνδαλο ξέσπασε σε όλη την έκτασή του φέτος, όταν περισσότερα θύματα άρχισαν να μιλούν γι’ αυτό δημόσια μετά την έρευνα του BBC.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίδρασή της μόλις έμαθε ότι κέρδισε το βραβείο
Έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Εξετάζεται το ενδεχόμενο συμβολαίου θανάτου πίσω από τη δολοφονία του 57χρονου γιατρού στη Μαρμπέγια
Το Λαϊκό Κόμμα και το Vox εμφανίζονται κοντά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενόψει των πρόωρων εκλογών
Η ανακοίνωση της Νορβηγικής Επιτροπής
Θα επιτηρούν τα σύνορα
Τα σενάρια και τα εμπόδια μιας νέας εκτέλεσης
Η στιγμή που πέφτει στο κενό και η απέλπιδα προσπάθεια του εκπαιδευτή να τον σώσει
Από τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς έως τους Χούθι και τις ιρακινές πολιτοφυλακές, το δίκτυο της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Hard News: Πολύνεκρα πλήγματα στην Ουκρανία | Κατάρρευση της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ | Μαθητική εξέγερση στη Γαλλία | AI agents | Άγρια πανίδα
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.