Κοσμος

Πλημμύρισαν μετρό και σιδηρόδρομοι της Ισπανίας μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις

Αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρισε το μετρό της Μαδρίτης
Πλημμύρισε το μετρό της Μαδρίτης © Twitter

Ισπανία: Προβλήματα σε μετρό και σιδηρόδρομο λόγω βροχοπτώσεων -  Αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων

Γραμμές του μετρό της Μαδρίτης και σιδηροδρομικές συνδέσεις με τρένα υψηλής ταχύτητας με νότιες πόλεις διακόπηκαν σήμερα το πρωί (4.09), ενώ αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την κεντρική Ισπανία.

Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας για να αντιμετωπίσουν σχεδόν 1.200 συμβάντα στην περιοχή αυτή ενώ πυροσβέστες και αστυνομικοί αναζητούν δύο αγνοουμένους στην αγροτική περιοχή Αλντέα ντελ Φρέσνο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, δήλωσε ο Χαβιέρ Τσιβίτε, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην εν λόγω περιφέρεια.

«Αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων, ενός πατέρα και του γιου του, που βρίσκονταν μέσα σ' ένα όχημα που παρασύρθηκε από χείμαρο ο οποίος σχηματίσθηκε όταν φούσκωσε ο ποταμός Αλμπέρτσε», δήλωσε ο Τσιβίτε. «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Ισπανία: Ποτάμια οι δρόμοι - Κατέρρευσαν γέφυρες

Δρόμοι στην περιφέρεια της Μαδρίτης έκλεισαν ενώ έξι γέφυρες κατέρρευσαν υπό την πίεση των υδάτων που υπερχείλισαν.

Οι ξαφνικές καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη χώρα μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια στις περιφέρειες της Μαδρίτης, της Καστίλλης, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Σε πολλές περιοχές έπεσε επίσης χαλάζι.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν ωστόσο εξασθενήσει σήμερα το πρωί. Η βροχή συνεχίσθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μείωσε σήμερα το επίπεδο του συναγερμού στο κίτρινο, από το πορτοκαλί και το κόκκινο που ήταν χθες, Κυριακή.

Γραμμές του μετρό παρέμεναν κλειστές σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη. Μερικά δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στη Μαδρίτη και την περιφέρεια της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, επαναλήφθηκαν αργότερα σήμερα, όμως τα τρένα κινούνται με ταχύτητες χαμηλότερες των συνηθισμένων.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ