Κοσμος

Tέλος τα ηλεκτρικά πατίνια από το Μετρό σε πόλεις της Ευρώπης

Τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tέλος τα ηλεκτρικά πατίνια από το Μετρό σε πολλές πόλεις της Ευρώπης
© Philip Toscano/PA Images via Getty Images

Hλεκτρικά πατίνια: Τέλος στην επιβίβαση των επιβατών με αυτά στο Μετρό σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις - Τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση

Απαγορευτικό στην επιβίβαση επιβατών με ηλεκτρικά πατίνια στους συρμούς του Μετρό υψώνουν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν φέρει επάνασταση στις μετακινήσεις, δεδομένου ότι ενδείκνυνται για τη διάνυση μικρών αποστάσεων εντός της πόλης, μιας και έχουν μηδαμινό κόστος χρήσης και δεν εκπέμπουν ρύπους.

Ωστόσο, κάποια περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς, προκάλεσαν έντονες συζητήσεις σχετικά με το πόσο ασφαλή είναι. Ορισμένα από τα περιστατικά αυτά έχουν σημειωθεί μέσα στους συρμούς Μετρό σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, οδηγώντας έτσι στην απόφαση της απαγόρευσης επιβίβασης επιβατών που φέρουν μαζί τους ηλεκτρικά πατίνια.

Σε αυτη τη λίστα των ευρωπαϊκών πόλεων που υψώνουν απαγορευτικό εντός των συρμών υπόγειων σιδηρόδρομων για τα ηλεκτρικά πατίνια προστέθηκε πρόσφατα το Αμβούργο, όπως ανακοίνωσε στις 18 Αυγούστου η εταιρεία διαχείρισης του Μετρό, Hochbahn.

e-Scooter explodes into flames on a tube/subway train (UK) - BBC London News - 3rd November 2021

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου, αναφέρεται πως η απαγόρευση ισχύει από τις 24 Αυγούστου. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε κατόπιν της εξέτασης κάποιων περιστατικών σε άλλες χώρες, όπου αποδεδειγμένα οι μπαταρίες ηλεκτρικών πατινιών πήραν φωτιά και η ατμόσφαιρα γέμισε με πυκνό καπνό.

«Για την αξιολόγηση αυτών των μεμονωμένων γεγονότων, το Hοchbahn είχε ζητήσει τη γνώμη εμπειρογνωμόνων», τονίζει χαρακτηριστικά η εταιρεία, ενώ γίνεται αναφορά στον μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης προβλήματος στην υγεία των επιβάτων από τον καπνό της φωτιάς.

Μέσω εικονογραμμάτων στις εισόδους των στάσεων λεωφορείων οι επιβάτες ενημερώνονται για την απαγόρευση αυτή.

Τέλος, η Hochbahn αναφέρει ότι τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στο Λονδίνο παρατηρήθηκαν και τεκμηριώθηκαν περιπτώσεις όπου τα ηλεκτρονικά σκούτερ αυτοαναφλέγονταν. Κατόπιν εξαπλώθηκε τεράστια ποσότητα καπνού και απελευθερώθηκαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι ρύποι.

Μετά τα εν λόγω συμβάντα και οι δύο ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απαγορεύσει τα ηλεκτρικά πατίνια από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ