Κοσμος

Ο Ζελένσκι υπαινίσσεται μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης για την Κριμαία

Η δήλωση του προέδρου της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ζελένσκι υπαινίσσεται μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης για την Κριμαία
© EPA/Oliver Contreras

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπαινίσσεται μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης για την Κριμαία

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι ίσως είναι δυνατόν να γίνει η διαπραγμάτευση μιας λύσης για την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, καθώς οι δυνάμεις του κερδίζουν εδάφη στη σταδιακή τους πορεία νότια προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Αναφερόμενος στα διοικητικά σύνορα της Κριμαίας, ο Ζελένσκι τόνισε: «Νομίζω είναι δυνατόν πολιτικά να πιέσουμε για την αποστρατιωτικοποίηση της Ρωσίας σε αυτό το έδαφος της χερσονήσου», δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο YouTube και αναδημοσίευσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί.

Το Κίεβο είναι αντιμέτωπο με μια γενικευμένη εισβολή από τη Ρωσία και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στόχος του είναι να πάρει πίσω την Κριμαία όπως και περιοχές που έχουν καταληφθεί από τότε που άρχισε ο πόλεμος, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ουκρανοί στρατιώτες στον νότο της χώρας προωθούνται σταδιακά προς την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, σε μια προσπάθεια να αποκοπεί ένας δρόμος ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στη χερσόνησο.

Στη συνέντευξη ο Ζελένσκι δήλωσε ότι μια πολιτική λύση για την Κριμαία θα ήταν προτιμότερη γιατί αυτό θα είχε λιγότερα θύματα.

Δήλωσε ότι δεν ήθελε να μετατοπίσει τον πόλεμο σε ρωσικό έδαφος. Ο στόχος είναι να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας στην Ουκρανία, τόνισε, επισημαίνοντας ότι η προώθηση σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο κρίσιμη δυτική υποστήριξη και αυτό θα σήμαινε απώλειες για το Κίεβο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ