Κοσμος

Κυβερνήτης αεροσκάφους κατέρρευσε και πέθανε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια πτήσης

Η ανακοίνωση της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απογείωση του ελληνικού τουρισμού στο δεκάμηνο του 2023
Απογείωση του ελληνικού τουρισμού στο δεκάμηνο του 2023 © Unsplash

ΗΠΑ: Κυβερνήτης πέθανε στην τουαλέτα κατά την διάρκεια της πτήσης - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Τρόμος επικράτησε κατά τη διάρκεια πτήσης επιβατικού αεροσκάφους με 271 επιβάτες, με προορισμό τη Χιλή, όταν ο κυβερνήτης κατέρρευσε και πέθανε μέσα στην τουαλέτα.

Το συμβάν οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με δημοσίευμά του ο «Independent». Όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, ο κυβερνήτης Ιβάν Ανταούρ αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε τρεις ώρες μετά την απογείωση της πτήσης της «LATAM Airlines». Αμέσως, το πλήρωμα έσπευσε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Εν τέλει, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Tocumen» της πόλης του Παναμά. Ιατρική ομάδα έσπευσε στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει τον κυβερνήτη. Ωστόσο, διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για το συμβάν

«Ο όμιλος LATAM Airlines Group αναφέρει ότι η χθεσινή πτήση LA505, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μαϊάμι-Σαντιάγο, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen του Παναμά λόγω επείγοντος ιατρικού περιστατικού για ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος διακυβέρνησης. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν ιατρική βοήθεια, αλλά ο πιλότος δυστυχώς απεβίωσε», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

«Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από αυτό που συνέβη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την 25χρονη καριέρα του και την πολύτιμη συνεισφορά του, η οποία πάντα διακρινόταν από την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας για τη διαφύλαξη της ζωής του πιλότου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ