Κοσμος

Πτήση τρόμου για επιβάτες αεροσκάφους της American Airlines

«Βούτηξε» 15.000 πόδια σε 3 λεπτά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πτήση τρόμου για επιβάτες αεροσκάφους της American Airlines

American Airlines: Πτήση τρόμου για επιβάτες αεροσκάφους - «Βούτηξε» 15.000 πόδια σε 3 λεπτά

Πτήση... τρόμου είχαν επιβάτες αεροσκάφους της American Airlines με προορισμό τη Φλόριντα. Ειδικότερα, το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν «βούτηξε» 15.000 πόδια μέσα σε μόλις τρία μόλις λεπτά. Μάλιστα, στην καμπίνα ακούγονταν δυνατά χτυπήματα και υπήρχε μια έντονη μυρωδιά καμένου.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν η πτήση 5916 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας αναχώρησε από το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας με κατεύθυνση το αεροδρόμιο του Γκέινσβιλ.

Ξαφνικά, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα συμπίεσης της καμπίνας, όπως εξήγησε αργότερα εκπρόσωπος στο δίκτυο FOX η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας. Έτσι, λοιπόν, 43 λεπτά μετά την απογείωση, όταν το πρόβλημα έγινε αντιληπτό, ο πιλότος ξεκίνησε να κατεβάζει γρήγορα το αεροσκάφος σε χαμηλότερο υψόμετρο για λόγους ασφαλείας.

Ως προς τα δεδομένα πτήσης, αυτά δείχνουν κάθοδο συνολικά 20.000 ποδιών μέσα σε διάστημα 11 λεπτών.

«Ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο. Ήταν πολύ τρομακτικό. Συγχαρητήρια στο εκπληκτικό πλήρωμα και τους πιλότους της πτήσης American Air 5916. Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν τη μυρωδιά καμένου και τους ισχυρούς κρότους» έγραψε σε ανάρτησή του στο X (Πρώην Twitter) o καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Χάρισον Χόουβ, που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο της American Airlines.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ