Κοσμος

Ξάδελφος του Έλβις Πρίσλεϊ είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για κυβερνήτης του Μισισίπι

Γεννήθηκε λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει ο διάσημος συγγενής του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπράντον Πρίσλεϊ: Υποψήφιος των Δημοκρατικών για κυβερνήτης του Μισισίπι ο ξάδελφος του «βασιλιά του ροκ εν ρολ», Έλβις Πρίσλεϊ - Η προοδευτική ατζέντα του.
Ο Μπράντον Πρίσλεϊ θα διεκδικήσει την έδρα του κυβερνήτη στο Μισισίπι για λογαριασμό των Δημοκρατικών © X/Brandon Presley

Μπράντον Πρίσλεϊ: Υποψήφιος των Δημοκρατικών για κυβερνήτης του Μισισίπι ο ξάδελφος του «βασιλιά του ροκ εν ρολ», Έλβις Πρίσλεϊ - Η προοδευτική ατζέντα του.

Ένας ξάδελφος του Έλβις Πρίσλεϊ είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για κυβερνήτης στο Μισισίπι, αφού κέρδισε τις προκριματικές χωρίς αντίπαλο την Τρίτη.

Οι γενικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου. Ο Δημοκρατικός Μπράντον Πρίσλεϊ υποσχέθηκε να υποστηρίξει τους ανθρώπους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα.

Θα αντιμετωπίσει τον σημερινό Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη, Τέιτ Ριβς, ο οποίος νίκησε δύο υποψήφιους για πρώτη φορά, τον Τζον Γουίτσερ, γιατρό, και τον βετεράνο στρατιωτικό Ντέιβιντ Χάρντιγκρι.

«Οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι το Μισισίπι είναι δικό τους για να το πάρουν», είπε ο Ριβς στους υποστηρικτές του στο Τζάκσον. «Έκαναν κύκλους στην πολιτεία μας και επέλεξαν τον υποψήφιό τους… Πιστεύουν ότι μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να εισαγάγουν τη φιλελεύθερη ιδεολογία τους στο Μισισιπή με το πρόσχημα του μετριοπαθούς».

Ο Πρίσλεϊ από την πλευρά του είπε: «Αυτή η κούρσα θα καταλήξει στο ποιος υποψήφιος, και πιστεύω ότι είμαι εγώ, έχει τα κότσια και τη για να υπερασπιστεί τον λαό του Μισισίπι και ποιος υποψήφιος μας έχει δείξει με συνέπεια ότι θα κάνει αυτό που θέλουν οι λομπίστες φίλοι του».

Ο Μπράντον Πρίσλεϊ δεν τραγουδά γιατί «προσπαθούμε να κερδίσουμε ψήφους, όχι να τους χάσουμε»

Το Μισισίπι είναι μία από τις τρεις πολιτείες που διεξάγουν εκλογές για κυβερνήτη φέτος. Παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν όλα τα αξιώματα σε όλη την πολιτεία για 20 χρόνια, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών, Φιλ Μέρφι από το Νιου Τζέρσεϊ, έχει προβλέψει ότι ένας Δημοκρατικός θα μπορούσε να κερδίσει.

Στη γενέτειρά του, το Νέτλτον, ο Πρίσλεϊ ανέβηκε στη σκηνή στο νικηφόρο πάρτι του υπό τους ήχους του «See See Rider», ένα τραγούδι που ο Έλβις χρησιμοποιούσε συχνά ως υπόκρουση κατά τις εξόδους του στη σκηνή. Ωστόσο, ο υποψήφιος συγγενής του είπε ότι δεν πρόκειται να τραγουδήσει.

«Προσπαθούμε να πάρουμε ψήφους», είπε ο Πρίσλεϊ. «Δεν προσπαθούμε να τους χάσουμε».

Ο 46χρονος Πρίσλεϊ, μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας του Μισισιπή, έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο της ατζέντας του τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες οικογένειες σε μια από τις φτωχότερες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Γεννημένος λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει ο διάσημος συγγενής του, μιλά συχνά για το ότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου η χήρα μητέρα του είχε πρόβλημα να εξοφλήσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού με τον χαμηλό της μισθό.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ