Κοσμος

Ο Tory Lanez καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για τον πυροβολισμό κατά της Megan Thee Stallion

Της προσέφερε χρήματα για να μη μιλήσει ποτέ για το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tory Lanez
© EPA / ETIENNE LAURENT

Tory Lanez: 10 χρόνια φυλάκιση για τον πυροβολισμό κατά της Megan Thee Stallion

Ο Tory Lanez (Τόρι Λάνεζ) καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα δολοφονίας της Megan Thee Stallion (Μέγκαν Θρι Στάλιον) τον Ιούλιο του 2020. Ο παραγωγός και τραγουδιστής είχε πυροβολήσει κατά της τραγουδίστριας, τραυματίζοντάς την στα πόδια. 

Πριν από λίγες ώρες, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Ντέιβιντ Χέριφορντ, επέβαλε την ποινή στον 31χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο για τρία κακουργήματα που είχαν να κάνουν με τη χρήση ημιαυτόματου όπλου εναντίον της Stallion, με την οποία είχε μια αντιδικία μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Πώς ο Tory Lanez πυροβόλησε τη Megan Thee Stallion

Το αιματηρό περιστατικό καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2020. Η τραγουδίστρια του «Savage» και του «Shots Fired» κατηγόρησε δημοσίως τον Lanez ότι την πυροβόλησε πολλές φορές στα πόδια. Για πρώτη φορά μίλησε για το περιστατικό μέσα από Instagram Live. Μιλώντας το 2022 στην εκπομπή CBS Mornings ανέφερε ότι υπήρχε μια διαφωνία στην παρέα που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο στο Hollywood Hills. «Τη συγκεκριμένη στιγμή, ο καυγάς δεν είχε καν να κάνει με εμένα, αλλά με τα δύο άτομα στο πίσω κάθισμα»

Η Megan είπε στην King ότι ουδέποτε ύψωσε τη φωνή της ή πίεσε κανέναν κατά τη διάρκεια του καυγά, από τη στιγμή, όμως, που εκείνη βγήκε από το αυτοκίνητο, η κατάσταση κλιμακώθηκε άσκημα. «Το μόνο που άκουγα ήταν αυτόν τον άντρα να μου λέει ουρλιάζοντας “χόρεψε σκύλα” και μετά άρχισε να πυροβολεί. Εγώ ήμουν τρομοκρατημένη γιατί πυροβόλησε δύο φορές. Είχα φοβηθεί πάρα πολύ, δεν ήθελα καν να κινηθώ ούτε να προσπαθήσω να ξεφύγω. Δεν ήξερα ότι δεν θα με πυροβολήσει κανονικά ή θα με σκοτώσει… ήμουν τρομοκρατημένη γιατί δεν με είχαν πυροβολήσει ποτέ ξανά».

Όπως αποκάλυψε στην ίδια συνέντευξη ο ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Daystar Peterson, της προσέφερε μετά το περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκε ένα εκατομμύριο δολάρια για να μη μιλήσει στην αστυνομία. Μετά τον πυροβολισμό στο πόδι η Αμερικανίδα ράπερ από το Χιούστον είδε την καριέρα της να εκτοξεύεται και εκτός από τις επιτυχίες στα τσαρτς έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο του Forbes 30 Under 30.

Συνολικά έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy και έχει δει δεξαέξι τραγούδια της να σκαρφαλώνουν στο τοπ 10 της λίστας του Billbord.

Με πληροφορίες από Sky News, Αssociated Press και το Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ