- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αλλάζει χέρια ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster - Πωλητήριο από την Paramount
Τυπώνει 2.000 βιβλία τον χρόνο
Paramount: Πώληση του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster - Η συμφωνία, το ποσό και η ιστορία του οίκου
H Paramount Global ανακοίνωσε ότι πουλάει στην εταιρεία επενδύσεων KKR τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, μετά την απογοήτευση που προκάλεσε η ματαίωσης της πώλησής του στον ανταγωνιστικό του εκδοτικό οίκο Penguin Random House.
Ο Μπομπ Κάκις, επικεφαλής της Paramount, ανέφερε σε δελτίο Τύπου πως η εταιρεία είναι «ευτυχής που κατέληξε σε συμφωνία» που θα φέρει «εξαίρετη αξία στους μετόχους» της και θα οδηγήσει «τον Simon & Schuster και την KKR στην επόμενη φάση ανάπτυξης».
Ποιο το ποσό που κερδίζει η Paramount από την πώληση του οίκου
Οι Paramount και KKR υπέγραψαν «οριστική συμφωνία» για την πώληση του οίκου, έναντι 1,62 δισεκ. δολαρίων σε ρευστό, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται για ποσό πολύ κατώτερο από αυτό που είχε συμφωνήσει να καταβάλει ο Penguin Random House (2,18 δισεκ. δολάρια) για να συγχωνευθούν δύο από τους πέντε μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους των ΗΠΑ. Όμως το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντιώθηκε στη συγχώνευση εκείνη, επικαλούμενος το ενδεχόμενο ο νέος όμιλος να μειώσει τον αριθμό των βιβλίων που θα εκδίσει ή τις αμοιβές των δημιουργών. Προσέφυγε στα δικαστήρια τον Νοέμβριο του 2021. Δικαστής το δικαίωσε το 2022, επικαλούμενος την προοπτική της στρέβλωσης ή της αποδυνάμωσης «του ανταγωνισμού».
Η Paramount, ανακοινώνοντας τον Νοέμβριο του 2022 την εγκατάλειψη του σχεδίου συγχώνευσης, σημείωσε ότι ο οίκος Simon & Schuster δεν θεωρείτο στρατηγικός πόρος, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώλησή του σε κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Παρασκευή, η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε πως πέρα από την KKR, στο ρινγκ παρέμεναν ο εκδοτικός οίκος HarperCollins (News Corp) κι ο επενδυτής Ρίτσαρντ Χάροουιτς, με την υποστήριξη του ταμείου Mubadala Investment (Αμπού Ντάμπι, ΗΑΕ).
Ο οίκος τυπώνει 2.000 βιβλία τον χρόνο
Ο Simon & Schuster, που ιδρύθηκε το 1924, τυπώνει περίπου 2.000 βιβλία τον χρόνο. Έχει τα δικαιώματα πολλών συγγραφέων παγκόσμιων μπεστ σέλερ, συμπεριλαμβανομένων του μυθιστοριογράφου Στίβεν Κινγκ ή του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ.
Ο κατάλογός του περιλαμβάνει σχεδόν 36.000 τίτλους για ενηλίκους και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων ηχητικών βιβλίων. Απασχολεί 1.600 εργαζόμενους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.