Κοσμος

Διαδηλωτές κάλυψαν το σπίτι του Ρίσι Σούνακ με μαύρο πανί

Η αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλωτές κάλυψαν με μαύρο ύφασμα την ιδιωτική κατοικία του Ρίσι Σούνακ
© Twitter / Greenpeace UK

Ρίσι Σούνακ: Διαδηλωτές στο σπίτι του - Κάλυψη με μαύρο ύφασμα της οικίας για την ενεργειακή κρίση - Η αντίδρασή του

Διαδηλωτές της Greenpeace κάλυψαν την ιδιωτική κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ με μαύρο ύφασμα για να διαμαρτυρηθούν για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησής του. 

Σε φωτογραφία, που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα μηνυμάτων X, πρώην Twitter, από την οργάνωση της Greenpeace στο Ηνωμένο Βασίλειο εικονίζονται τέσσερις διαδηλωτές πάνω στη στέγη της κατοικίας να την καλύπτουν με μαύρο ύφασμα, ενώ δύο άλλοι κρατούν ένα πανώ που γράφει «Ρίσι Σούνακ - Πετρελαϊκά κέρδη ή το μέλλον μας;».

Ο Σούνακ είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, πως επρόκειτο να αναχωρήσει το ίδιο βράδυ για διακοπές.

«Δεν θα απολογηθεί» απαντούν πηγές του Ρίσι Σούνακ

Πηγή στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να απολογηθεί για το γεγονός ότι υποστηρίζει τη διεξαγωγή νέων ερευνών στη Βρετανία για πετρέλαιο και αέριο.

Η πηγή δήλωσε πως η αστυνομία παρακολουθεί τη διαμαρτυρία και πως ορθώς η Βρετανία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει εγχώριους πόρους «ώστε να μην εξαρτιόμαστε ποτέ από εισβολείς όπως ο Πούτιν για την ενέργειά μας. Δεν απολογούμαστε επειδή υιοθετούμε τη σωστή προσέγγιση για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλειά μας», δήλωσε η πηγή στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Επενδύουμε επίσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η προσέγγισή μας στηρίζει χιλιάδες βρετανικές θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ