Κοσμος

Δολοφονήθηκε ο χορευτής O’Shea Sibley σε ομοφοβική επίθεση στο Μπρούκλιν

Χόρευε με τους φίλους του υπό τους ήχους της Beyonce

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονήθηκε ο χορευτής O’Shea Sibley σε ομοφοβική επίθεση στο Μπρούκλιν
© screen grab / video CBS

O’Shea Sibley: Δολοφονία μαύρου χορευτή σε ομοφοβική επίθεση στο Μπρούκλιν

Ο O'Shea Sibley, ένας 28χρονος μαύρος ομοφυλόφιλος χορευτής, δολοφονήθηκε σε ένα βενζινάδικο στο Μπρούκλιν την ώρα που χόρευε με τους φίλους του υπό τους ήχους της Beyonce.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Sibley και οι φίλοι του χόρευαν κοντά στην αντλία ενός βενζινάδικου, ακούγοντας το άλμπουμ της Beyoncé "Renaissance", όταν τους πλησίασε μια ομάδα ανδρών που τους ζήτησε να σταματήσουν να χορεύουν, ανέφεραν οι Times.

Ο Sibley και ένας φίλος του, ο Otis Pena, απάντησαν, ενώ ήδη είχαν αρχίσει να ακούγονται ομοφοβικές φράσεις από την ομάδα των νεαρών. «Σταματήστε να το λέτε αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι γκέι» απάντησε ο Pena.

Ωστόσο, γρήγορα η διένεξη πέρασε από τα λόγια στις πράξεις και ένα από τα άτομα έβγαλε μαχαίρι. Κατάφερε θανατηφόρες μαχαιριές στον 28χρονο χορευτή, παρά την προσπάθεια του φίλου του να παρέμβει.

NYPD: Sibley Oshae, 28, stabbed to death in suspected hate crime

«Τον δολοφόνησαν επειδή ήταν ομοφυλόφιλος»

«Τον δολοφόνησαν επειδή είναι ομοφυλόφιλος, επειδή υπερασπίστηκε τους φίλους του», δήλωσε ο Otis Pena. «Το όνομά του ήταν O’Shae και τον σκοτώσατε όλοι. Όλοι τον σκοτώσατε μπροστά μου».

Όσοι γνώριζαν τον Sibley θυμήθηκαν την απίστευτη χορευτική του ικανότητα. Ο Kemar Jewel, ο οποίος γνώρισε τον Sibley σε ένα κέντρο νεότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πριν από 13 χρόνια, τον περιέγραψε ως «διασκεδαστικό άτομο», αλλά πολύ σοβαρό με την τέχνη του.

Μελετούσε συχνά χορογραφίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. «Ο O'Shae ήταν πολύ καλός γνώστης του χορού. Ήταν υπέροχος στο tap, στο μπαλέτο, στο hip-hop», είπε ο Jewel στους Times. «Ήταν ένας απίστευτος μαθητής. Τον έχω δει να βλέπει κάποιον να κάνει κάτι δύο φορές και μετά να το κάνει ο ίδιος».

Πριν μετακομίσει στο Μπρούκλιν, ο Sibley ήταν μέλος της Phildanco, της διάσημης ομάδας χορού της Φιλαδέλφειας. Εκτός από τη χρήση των χορευτικών του δεξιοτήτων για τη τέχνη του, χρησιμοποιούσε τις ικανότητές του για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. «Ήταν σε πολλές πορείες, πολλές διαμαρτυρίες», είπε ο Jewel στους Times.

Δολοφονήθηκε ο χορευτής O’Shea Sibley σε ομοφοβική επίθεση στο Μπρούκλιν

Ταυτοποίηση 17χρονου για το έγκλημα μίσους

Αστυνομικές πηγές ανεφεραν στο CBS News ότι το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης έχει ταυτοποιήσει τον ύποπτο, έναν 17χρονο, και ότι ερευνούν τον θάνατο του Sibley ως έγκλημα μίσους.

Η δολοφονία του 28χρονου χορευτή αντικατοπτρίζει μια τάσης επιδείνωσης της βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ενώ τα εγκλήματα μίσους έχουν αυξηθεί από πέρυσι, τα queer και τα τρανς άτομα είναι μεταξύ των κοινοτήτων κατά των οποίων έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση σε υποκινούμενη βία, σύμφωνα με το FBI.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ