Κοσμος

Λήξη συναγερμού στο Βερολίνο: Η λέαινα είναι πιθανότατα αγριογούρουνο

Τι δήλωσε ο δήμαρχος του Κλαϊνμάχνου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βερολίνο: Η λέαινα που αναζητούνταν είναι πιθανότατα αγριογούρουνο
ΑΡΧΕΙΟ © PIXABAY

Βερολίνο: Λήξη συναγερμού στην αναζήτηση του ζώου που κυκλοφορούσε ελεύθερο - Πιθανότατα δεν ήταν λιοντάρι, αλλά αγριογούρουνο

«Λήξη συναγερμού» στο Βερολίνο και στα περίχωρά του, όπου το ζώο που αναζητούσαν πυρετωδώς οι αρχές τις τελευταίες, πάνω από 24, ώρες «δεν είναι λέαινα», αλλά πιθανότατα αγριογούρουνο, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κλαϊνμάχνου, της περιοχής που το ζώο είχε θεαθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο.

«Υποθέτω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στο Βερολίνο και στη γύρω περιοχή», είπε ο Μίκαελ Γκρούμπερτ, δήμαρχος αυτής της πόλης που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Βερολίνου, ανακοινώνοντας το τέλος της έρευνας.

Παράλληλα εξήγησε ότι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες εκτίμησαν, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ότι «πιθανότατα είναι αγριογούρουνο».

Ένας κυνηγός, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, δήλωσε: «Αν υπήρχε ένα λιοντάρι που θα αποτελούσε άμεσο κίνδυνο για τα αγριογούρουνα και τους απογόνους του, δεν θα ήταν τόσο ήρεμα.

»Σε αυτό το σημείο δεν πιστεύω πια ότι πρόκειται για λιοντάρι, υπάρχει μια μικρή εναπομείνασα πιθανότητα, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό σύμφωνα με την ανάλυσή μου και όταν κοιτάζω όλες τις εικόνες και τα βίντεο να πρόκειται για αγριογούρουνο στο βίντεο».

Σημειώνεται ότι κανένας ζωολογικός κήπος δεν έχει δηλώσει εξαφάνιση λέαινας, γεγονός που οδηγεί σε ερωτήματα σχετικά με το από πού θα μπορούσε να προέρχεται το ζώο. Υπάρχουν 32 καταγεγραμμένα λιοντάρια στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου που περιβάλλει το Βερολίνο, ανέφερε το RBB, αφήνοντας την αστυνομία να αναρωτηθεί αν το ζώο είχε κρατηθεί παράνομα. Κανένας ιδιοκτήτης δεν έχει εμφανιστεί από τότε που ξεκίνησε η αναζήτηση νωρίς την Πέμπτη.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά νωρίς το πρωί της Πέμπτης, αφού δύο άνθρωποι είδαν κάτι που φαινόταν να είναι λέαινα η οποία κυνηγούσε ένα αγριογούρουνο σε έναν δρόμο λιγότερο κοντινό στη γερμανική πρωτεύουσα.

BERLIN: LÖWIN ENTLAUFEN - Polizei sucht mit Großaufgebot und warnt Anwohner im Süden Berlins

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ