Κοσμος

Λιοντάρι εθεάθη να κυκλοφορεί ελεύθερο στο νότιο Βερολίνο

Συναγερμός για τον εντοπισμό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιοντάρι
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Birger Strahl

Βερολίνο: Αναφορές ότι λιοντάρι κυκλοφορεί ελεύθερο - Οι συστάσεις των αρχών στους πολίτες 

Συναγερμός έχει σημάνει στο νότιο Βερολίνου για θηλυκό λιοντάρι που εθεάθη να κυκλοφορεί ελεύθερο κατά τη διάρκεια της νύχτας και από τότε βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του ζώου.

Οι αρχές έλαβαν περί τα μεσάνυχτα πληροφορίες από κατοίκους, αλλά και βίντεο από την παρουσία του λιονταριού. Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην αφήνουν ζώα σε εξωτερικούς χώρους.

Για τον εντοπισμό του λιονταριού κινητοποιήθηκαν ειδικοί κτηνίατροι, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης δυο ελικόπτερα εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες. Κατά την αρμόδια υπηρεσία του κρατιδίου, παραμένει άγνωστο από πού διέφυγε το αιλουροειδές, αφού ήδη ολοκληρώθηκε σχετική έρευνα σε ζωολογικούς κήπους και τσίρκο της περιοχής.

Το λιοντάρι δεν ξέφυγε από ζωολογικό κήπο

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές αναζήτησαν πληροφορίες για το από πού μπορεί να ξέφυγε το λιοντάρι, ωστόσο, ζωολογικοί κήποι, τσίρκα και καταφύγια ζώων δηλώνουν ότι δεν είχαν κάποια απώλεια. Η έρευνα για το λιοντάρι επικεντρώνεται στον δήμο Kleinmachnow στο νότιο άκρο του Βερολίνου. Ο δήμος έχει περίπου 20.000 κατοίκους.

Εκπρόσωπος του δήμου είπε ότι οι πωλητές στην αγορά έλαβαν συμβουλές να μη στήσουν πάγκους προς το παρόν. «Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν κάθε μέρα», είπε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ