Κοσμος

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τα παιδιά που περιπλανήθηκαν επί 40 μέρες στη ζούγκλα στην Κολομβία

Ποια η κατάστασή τους σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα παιδιά εντοπίστηκαν ζωντανά σε ζούγκλα στην Κολομβία
© Twitter / Mindefensa

Κολομβία: Η κατάσταση σήμερα των παιδιών που περιπλανήθηκαν στη ζούγκλα για 40 ημέρες

Μετά από αρκετές εβδομάδες παραμονής τους στο νοσοκομείο, τα τέσσερα παιδιά που κατάφεραν να επιζήσουν αβοήθητα επί 40 ημέρες στη ζούγκλα της Αμαζονίας και εντοπίστηκαν από διασώστες στις αρχές Ιουνίου, έλαβαν πλέον εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί. 

Μέλη της φυλής Ουιτότο, τα τέσσερα παιδιά – ηλικίας 1, 4, 9 και 13 ετών – επέζησαν από τη συντριβή του Cessna 206 με το οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους και ακόμη ένα συγγενικό πρόσωπο. Η μητέρα άφησε την τελευταία της πνοή τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, που στοίχισε επίσης τη ζωή στους άλλους δύο ενήλικους επιβαίνοντες. Η επιβίωση των παιδιών αποδίδεται εν πολλοίς στην εξοικείωση που είχαν με την πυκνή βλάστηση, αλλά και στο θάρρος της 13χρονης που καθοδήγησε τα αδέρφια της κατά την περιπλάνησή τους στην κολομβιανή ζούγκλα.

«Έχουν ανακτήσει το επιθυμητό βάρος, πραγματικά είναι πολύ καλά», είπε σε δημοσιογράφους η Άστριντ Κάσερες, διευθύντρια του εθνικού κέντρου κοινωνικής πρόνοιας, συμπληρώνοντας ότι ξεκινά η «δεύτερη φράση» όσον αφορά «τη φροντίδα και την προστασία τους».

Τα τέσσερα αδέρφια θα παραμείνουν υπό την προστασία του κέντρου εξαιτίας της «περίπλοκης οικογενειακής κατάστασης», είπε η Κάσερες. Η οικογένεια της μητέρας και ο πατέρας των δύο μικρότερων παιδιών διεκδικούν την επιμέλεια, αλλά η απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί πριν από το τέλος της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης »»» Συγκινητικές εικόνες από την Κολομβία: Η διάσωση των τεσσάρων παιδιών που βρίσκονταν στη ζούγκλα επί 40 ημέρες (βίντεο)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.