Κοσμος

Τι λέει η τρανς που στέφθηκε Μις Ολλανδία για τα σχόλια μίσους που δέχεται

Σπάει τη σιωπή της η πρώτη διεμφυλική νικήτρια του ολλανδικού διαγωνισμού ομορφιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρίκι Βάλερι Κόλε
© Instagram/rikkievaleriekolle

Η Ρίκι Βάλερι Κόλε, η πρώτη τρανς «Μις Ολλανδία», μιλάει για τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε μετά τη νίκη της στον διαγωνισμό ομορφιάς

Με μηνύματα μίσους στο διαδίκτυο βομβαρδίστηκε η Ρίκι Βάλερι Κολέ, η πρώτη τρανς γυναίκα που στέφεται Μις Ολλανδία.

Όπως είπε σε συνέντευξή της, αρχικά η 22χρονη θεώρησε την επιτυχία της στον διαγωνισμό - έναν θεσμό με 94 χρόνια ιστορίας - ως ένδειξη μιας ανοιχτής κοινωνίας.

Η Κολέ λέει ότι έγινε στόχος ρητορικής μίσους, ωστόσο προτίμησε να επικεντρωθεί στο καλό και όχι στα προσβλητικά και επώδυνα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέντευξή της. η ίδια εξηγεί ότι προσπαθεί να επικεντρώνεται στο καλό αντί στα προσβλητικά και επώδυνα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θεωρούσα ότι είμαστε αληθινά ανεκτικοί στην Ολλανδία, αλλά τα σχόλια μίσους δείχνουν την άλλη πλευρά της κοινωνίας μας. Ελπίζω αυτό να είναι ένα μήνυμα αφύπνισης. Προς το παρόν, το αγνοώ πλήρως. Επικεντρώνομαι στα καλά πράγματα που έρχονται», δήλωσε στο Reuters.

Τα αρνητικά σχόλια ήταν απρόκλητα, συνεχίζει και προσθέτει ότι ο κόσμος την προσέβαλε επειδή ήταν ο εαυτός της.

«Θέλω απλώς να δείξω στον κόσμο τη Ρίκι και φυσικά την διεμφυλική μου ιστορία και το να με μαστιγώνουν γι΄αυτό είναι στ΄αλήθεια πολύ θλιβερό», καταλήγει.

Τώρα, η Ρίκι Βάλερι Κολέ θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, όπου - αν αναδειχθεί νικήτρια - θα είναι η πρώτη διεμφυλική γυναίκα που θα αποσπά τον τίτλο αυτόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ