Κοσμος

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης παραιτείται από τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού της Κύπρου

Δεκτή από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χατζηγιάννης
© NDP

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού της Κύπρου

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης παραιτείται από τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού της Κύπρου, μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων. Ο τραγουδιστής φέρεται να έχει στείλει ήδη επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Σύμφωνα με το Sigmalive, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε δεκτή την παραίτηση του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη, τόσο για τη διαχρονική τους φιλία όσο και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία και την προσφορά του στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού». Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ορίστηκε υφυπουργός τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Νέα υφυπουργός Πολιτισμού στην Κύπρο αναλαμβάνει η Δρα Βασιλική (Λίνα) Κασσιανίδου.

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Πριν αναλάβω καν στο Υπουργείο, έσπευσαν να με αμφισβητήσουν»

O Μιχάλης Χατζηγιάννης παραχώρησε τον Μάρτιο στο Sigma την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργός Πολιτισμού στην Κύπρο. Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και τα σχόλια που δέχθηκε μετά την υπουργοποίησή του.

«Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, γνωριζόμαστε εδώ και 28 χρόνια, όταν ο ίδιος έκανε τη διατριβή του στην Αθήνα και εγώ έκανα τις πρώτες μου εμφανίσεις με τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Ερχόταν κατά καιρούς και μας έβλεπε. Επειδή ήμασταν και δύο Ελληνοκύπριοι και νέοι άνθρωποι, κρατήσαμε επαφή, δημιουργήσαμε μία φιλία η οποία μέσα στα χρόνια έδεσε και έχουμε πλέον μία οικογενειακή σχέση. Του εξέφρασα τη μεγάλη τιμή για την πρόταση που μου έκανε, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 24 ώρες να το σκεφτώ, γιατί αφήνω πίσω μία διαδρομή 30 χρονών και δεν είναι εύκολο», δήλωσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και αναφέρθηκε στα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν της υπουργοποίησής του.

«Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πώς παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει. Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης, γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής. Ανήκω σε τέσσερις φορείς οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρώμενα. Προτιμώ να μείνω στωικός αλλά θα απαντήσω», είπε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είπε ακόμη για όλους εκείνους που τον αμφισβήτησαν: «Πριν λαλήσει τρεις ο πετεινός, έσπευσαν βιαστικά κάποιοι να προεξοφλήσουν την αξία μου, με αμφισβήτησαν κατευθείαν, πριν αναλάβω καν. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει και δεν λέω ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Αν δεν είμαστε ικανοί, εδώ είμαστε. Το Υπουργείο δεν είναι φέουδο, δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Αν δεν πετύχουμε, θα πάμε στο σπίτι μας. Εγώ προσωπικά θα επιστρέψω εκεί που ήμουνα».

Διαβάστε επίσης »»» Ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο πρώτο Πόθεν Έσχες ως υφυπουργός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ