Κοσμος

Περισσότερα από 700 πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν στη Βρετανία

Επιχείρηση με τη συμμετοχή διεθνών αρχών επιβολής του νόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Περισσότερα από 700 πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν σε κοινή βρετανο-ισπανική επιχείρηση - 74 συλλήψεις και 50 καταδίκες μέχρι στιγμής.
Περισσότερα από 700 πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης Βρετανίας και Ισπανίας © Unsplash

Βρετανία: Περισσότερα από 700 πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν σε κοινή βρετανο-ισπανική επιχείρηση - 74 συλλήψεις και 50 καταδίκες μέχρι στιγμής.

Περισσότερα από 700 πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Εγκλήματος (National Crime Agency - NCA) και της ισπανικής υπηρεσίας Guardia Civil, που διήρκεσε πέντε χρόνια και είχε σκοπό να αποτρέψει την εισαγωγή στη Βρετανία αντιγράφων όπλων που μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε φονικά όπλα, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η NCA.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης διεθνείς αρχές επιβολής του νόμου και πωλητές λιανικής όπλων, είχε ως στόχο τα πυροβόλα τύπου (FVBF), τα οποία μοιάζουν με όπλα όπως τα Glock.

Τα όπλα αυτά διακινούνται νόμιμα σε ορισμένα μέρη της ηπειρωτικής Ευρώπης, αλλά είναι παράνομη η κατοχή ή η εισαγωγή τους στη Βρετανία.

Από το 2019, η NCA και η Guardia Civil -η οποία έχει τη δικαιοδοσία στην Ισπανία για τον εθνικό έλεγχο των πυροβόλων όπλων- εργάζονται από κοινού στο σχέδιο Vizardlike για την καταπολέμηση της απειλής.

Η επιχείρηση έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει στην κατάσχεση 703 πυροβόλων όπλων, σε 74 συλλήψεις και 50 καταδίκες, αναφέρει στην ανακοίνωση της η NCA.

Η Ισπανία θέσπισε πρόσφατα νέα νομοθεσία που περιορίζει την πώληση των όπλων, με τους πελάτες να υποχρεούνται πλέον να προσκομίζουν ισπανική ταυτότητα και άδεια έγκρισης της αστυνομίας πριν από την αγορά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ