Κοσμος

Περιθώρια αμφισβήτησης για την πρόσθεση, χειρόγραφη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πώς μοίρασε την περιουσία στα παιδιά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίλβιο Μπερλουσκόνι
© EPA / KERIM OKTEN / POOL

Σίλβιο Μπερλουσκόνι Διαθήκη: Η μοιρασιά στα παιδιά του, οι εκπλήξεις και τα περιθώρια αμφισβήτησης

Η διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιφύλαξε εκπλήξεις, οι οποίες έγιναν σαφέστερες μετά από «δεύτερη ανάγνωση» της γραπτής βούλησης του «Καβαλιέρε». O Ιταλός πρώην πρωθυπουργός άφησε το 53% της περιουσίας του στα δυο πρώτα του παιδιά, στη Μαρίνα και στον Πιερσίλβιο, που απέκτησε από τον γάμο του με την Κάρλα Νταλ Όλιο. Στα τρία νεότερα, στην Ελεονόρα, στην Μπάρμπαρα και στον Λουίτζι, η μητέρα των οποίων είναι η δεύτερη σύζυγος, Βερόνικα Λάριο, μένει το 47% των περιουσιακών στοιχείων.

Μια επιλογή που, προφανώς, δεν μοιράζει σε ίσα μερίδια τα υπάρχοντα του «μίστερ τιβί» και που πολλοί ερμήνευσαν ως βούληση του Μπερλουσκόνι να συνεχιστεί, απρόσκοπτα, η διαχείριση της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας. Διότι οι «ευνοημένοι», Μαρίνα και Πιερσίλβιο, εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στον όμιλο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και είναι, αντίστοιχα, υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου Mondarori και των τριών τηλεοπτικών καναλιών Mediaset.

Η όλη αυτή «μοιρασιά» όμως, μπορεί να αμφισβητηθεί από τα μικρότερα παιδιά, όπως δήλωσε ο δικηγόρος Αλεσάντρο Ορσενίγκο στην εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero. Όχι τόσο ως προς αυτή κάθε αυτή κατανομή της περιουσίας, αλλά ως προς την ακριβή της, συνολική αξιολόγηση. Θα μπορούσαν να προβληθούν εμπόδια και κολλήματα, δηλαδή, τα οποία θα ήταν σε θέση να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ιδιοκτησίας για αρκετά χρόνια.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
© EPA

Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Αστερίσκοι για την τελευταία χειρόγραφη διαθήκη

Όσο για την τελευταία σύντροφο του εκλιπόντα, τη Μάρτα Φασίνα, 33 ετών, ξέρουμε ότι έλαβε 100 εκατομμύρια ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι. Διότι η πρόσθετη, χειρόγραφη διαθήκη με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2022, ανέφερε ότι η βούληση του Ιταλού καναλάρχη και πολιτικού θα ίσχυε, «σε περίπτωση που δεν επέστρεφε σπίτι, από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε», γράφει η Il Messaggero. Ο Μπερλουσκόνι, όμως, μετά τη συγκεκριμένη εισαγωγή, γύρισε, κανονικά, στη βίλα του στο Άρκορε, έξω από το Μιλάνο. Άρα, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αμφισβήτησης. Το ίδιο ισχύει για τα 100 εκατομμύρια ευρώ που κληρονόμησε ο αδελφός του Ιταλού μεγιστάνα, Πάολο Μπερλουσκόνι και τα 30 εκατομμύρια ευρώ που άφησε στον πρώην πολιτικό και στενό του συνεργάτη Μαρτσέλο Ντελλ’ Ούτρι, ο οποίος, υπενθυμίζεται, έχει καταδικαστεί για συνεργασία με τη μαφία.

Όλα αυτά, ουσιαστικά, δείχνουν ότι πέρα από το περιεχόμενο της διαθήκης, θα μετρήσει σημαντικά η διάθεση και το κλίμα στις σχέσεις των κύριων κληρονόμων, των πέντε παιδιών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το αν θα προτιμήσουν, δηλαδή, να παραμερίσουν τυχόν διαφορές, για το καλό του επιχειρηματικού κολοσσού τους ή αν θα υπερισχύσουν παλιές, προσωπικές εντάσεις, οι οποίες μπορεί δημιουργήθηκαν, στο παρελθόν, λόγω και της απόρριψης ή της στήριξης κάποιων επιλογών του Σίλβιο, στο προσωπικό, κυρίως, πεδίο δράσης του.

Πηγή: DW

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ