Κοσμος

Ανήλικος στην Αργεντινή ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 14χρονο κολλητό του

«Αυτό το αγόρι είναι ψυχοπαθής», λέει η μητέρα του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 14χρονου στην Αργεντινή από τον 13χρονο κολλητό του
© Youtube

Αργεντινή: Δολοφονία 14χρονου από τον 13χρονο κολλητό του - Η ομολογία, οι κινήσεις του δράστη και η αναζήτηση του κινήτρου

Ένας 13χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον καλύτερό του φίλο, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος στο σχολείο όπου φοιτούσαν στην Αργεντινή. Ο ανήλικος συνελήφθη από τις αρχές μετά τον εντοπισμό της σορού του 14χρονου θύματός του σε εγκαταλελειμμένο σπίτι λίγες μέρες μετά τη δήλωση εξαφάνισής του στις 29 Ιουνίου. 

Ο 14χρονος εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από το σχολείο του το μεσημέρι μαζί με τον φίλο του στη μικρή πόλη Laboulaye της Αργεντινής, περίπου 200 μίλια νότια της Κόρδοβα. Πλάνα από κάμερα ασφαλείας δείχνουν τα δύο παιδιά να χαμογελούν, περπατώντας δίπλα - δίπλα και να μπαίνουν στο σπίτι όπου βρέθηκε αργότερα το πτώμα του Χοακίν. Αμέσως μετά, ο 13χρονος εμφανίστηκε χωρίς τον Χοακίν και στη συνέχεια επέστρεψε στο σχολείο για το υπόλοιπο της ημέρας όπου το ποδήλατο του θύματος παρέμεινε δεμένο, σύμφωνα με το La Nacion.

«Αυτό το αγόρι είναι ψυχοπαθής. Ήταν όλη του τη ζωή φίλος του Χοακίν», είπε στο Télam η μητέρα του θύματος, Μαριέλα Φλόρες. Η αστυνομία για δύο ημέρες αναζητούσε τον Χοακίν. Ο φίλος του φέρεται να είπε ψέματα στην αστυνομία, δίνοντας ψεύτικες πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται. Τρεις μέρες αργότερα, ένας γείτονας που έψαχνε με συγγενείς του Χοακίν έλεγξε το εγκαταλελειμμένο σπίτι και ανακάλυψε το πτώμα.

«Περπατούσαμε με δύο ξαδέρφια του και περάσαμε από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Μπήκαμε μέσα και μόλις μπήκαμε, είδαμε το πτώμα», είπε ο γείτονας στις αρχές και πρόσθεσε: «Τα ξαδέρφια του άρχισαν να ουρλιάζουν. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Είδα το σώμα και δεν το πίστευα. Μετά από αυτό, καλέσαμε την αστυνομία και μας έβγαλαν από το μέρος».

Αργεντινή - Τον σκότωσε χτυπώντας τον στο κεφάλι 

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο Χοακίν είχε δεχθεί τουλάχιστον 10 χτυπήματα στο κεφάλι τόσο βίαια που πιθανότατα έχασε τη ζωή του ακαριαία. Ο καλύτερός του φίλος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον Χοακίν λίγο μετά την ανακάλυψη του πτώματος και από τότε παραμένει υπό κράτηση. Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει ασαφές και η οικογένεια του Χοακίν παραμένει συγκλονισμένη. «Δεν το καταλαβαίνω. Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβω, απλά δεν το καταλαβαίνω. Θέλω να μάθω γιατί το έκανε, αλλά δεν έχω απάντηση», είπε ο πατέρας του, Μάρτιν Σπεράνι.

Η μητέρα του νεκρού αγοριού εικάζει ότι ο ύποπτος «ήταν ερωτευμένος» με τον γιο της και ότι μπορεί να είχε συνεργό. «Έχω την αίσθηση ότι δεν ήταν ο μόνος υπεύθυνος, ότι συμμετείχαν περισσότεροι», είπε, σύμφωνα με το La Nacion. «Θέλω να δω ολόκληρο το βίντεο, θέλω να μάθω με ποιον διασταυρώθηκε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ