Κοσμος

Η Ρωσία απελαύνει εννέα Φινλανδούς διπλωμάτες σε μια κίνηση αντιποίνων

Για «πολιτική αντιπαράθεσης» κατηγορεί η Μόσχα το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Ανακοίνωσε την απέλαση εννέα Φινλανδών διπλωματών - Συντηρείται το σκηνικό έντασης με το νεότερο μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι απελαύνει εννέα διπλωμάτες από τη Φινλανδία © EPA/Russian Foreign Affairs Ministry

Ρωσία: Ανακοίνωσε την απέλαση εννέα Φινλανδών διπλωματών - Συντηρείται το σκηνικό έντασης με το νεότερο μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι απελαύνει εννέα διπλωμάτες από τη Φινλανδία, γείτονα χώρα της Ρωσίας και το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, σε μια κίνηση αντιποίνων.

Η Φινλανδία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι απελαύνει εννέα Ρώσους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους ότι εργάζονται σε αποστολές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η Ρωσία είχε επίσης αποφασίσει να κλείσει το φινλανδικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας τη Φινλανδία ότι ακολουθεί πολιτική «αντιπαράθεσης» απέναντι στη Μόσχα.

«Επισημάνθηκε ότι οι παράμετροι που συζητούνται τώρα για την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποτελούν απειλή στην ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η ενθάρρυνση του καθεστώτος του Κιέβου να προχωρήσει σε πόλεμο και ο εξοπλισμός του με δυτικά όπλα ισοδυναμούν με ξεκάθαρες εχθρικές ενέργειες σε βάρος της χώρας μας», ανέφερε η ρωσική ανακοίνωση.

«Αυτή η γραμμή των φινλανδικών αρχών δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη»

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο χαρακτήρισε τα μέτρα «σκληρή και ασύμμετρη απάντηση στις αποφάσεις απέλασης της Φινλανδίας».

Δήλωσε ότι η Φινλανδία ετοιμάζεται, ως απάντηση, να κλείσει το ρωσικό προξενείο στο Τούρκου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.