Κοσμος

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ - 20χρονος Παλαιστίνιος ο δράστης

Τουλάχιστον οκτώ οι τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεσανατολικό: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ - Οκτώ τραυματίες - Εικοσάχρονος Παλαιστίνιος ο δράστης.
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο και με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ © EPA/Alaa Badarneh

Μεσανατολικό: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ - Οκτώ τραυματίες - Εικοσάχρονος Παλαιστίνιος ο δράστης.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο και με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό οχτώ ανθρώπων, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι ένας 20χρονος Παλαιστίνιος, μέλος της Χαμάς, ήταν ο δράστης της επίθεσης, τονίζοντας ότι αυτή έγινε ως μια «πρώτη απάντηση» στη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Ήταν μια ένδειξη ότι «οι κατοχικές δυνάμεις θα πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα στη Τζενίν», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η ισραηλινή αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατικό», αναφέροντας ότι ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» από πολίτη που έσπευσε να βοηθήσει.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή για ενδεχόμενες επιθέσεις Παλαιστινίων, μία ημέρα μετά την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Υπενθυμίζεται ότι εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, στη διάρκεια επιχείρησης ευρείας κλίμακας του στρατού του Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες μέλη του και χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ