Ελλαδα

Στα δικαστήρια οι μισοί κατηγορούμενοι για το κύκλωμα trafficking από τη Λατινική Αμερική

Πώς δρούσαν

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύκλωμα trafficking: Στα δικαστήρια οι μισοί κατηγορούμενοι
© Athens Voice

Κύκλωμα trafficking - Λατινική Αμερική: Στα δικαστήρια οι μισοί κατηγορούμενοι

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων έφτασαν λίγο πριν τις 11:00 οι μισοί εκ των συλληφθέντων που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης και εκμετάλλευσης γυναικών από τη Λατινική Αμερική.

Πρόκειται για τα μέλη δύο κυκλωμάτων trafficking τα οποία εξαναγκάζαν 51 γυναίκες από την Κολομβία να εκδίδονται σε πελάτες οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι 22 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά στελέχη, οδηγούνται σήμερα και αύριο ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τους σε επιχείρηση που στήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής με την κωδική ονομασία «Αμαρυλλίς». Οι δράστες εντόπισαν τα θύματα τους σε Κολομβία και χώρες των Βαλκανίων. Τους έταζαν νόμιμες δουλειές για τρεις μήνες και εν συνεχεία θα επέστρεφα στις χώρες τους με 20.000 δολάρια κέρδη.

Η πραγματικότητα όμως, ήταν πολύ διαφορετική. Τις έκλειναν σε οίκους ανοχής και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται για 50 ευρώ. Τα ραντεβού έφταναν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, τα 20 ημερησίως, ακόμη και όταν οι γυναίκες-θύματα είχαν περίοδο.

Τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονται σε 160.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ εκτιμάται ότι το ποσό πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερο καθώς προκύπτουν ενδείξεις πως το κύκλωμα εμπλέκεται και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Σήμερα απολογούνται έντεκα από τους συλληφθέντες, ενώ αύριο Τετάρτη στις 09.00 το πρωί, θα απολογηθούν οι υπόλοιποι έντεκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ