Κοσμος

Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τη σύζυγο του Τζούλιαν Ασάνζ

Η Στέλλα Ασάνζ ηγείται της εκστρατείας για την απελευθέρωση του ιδρυτή των WikiLeaks

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την οικογένεια του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ - «Συγκινημένη» η Στέλλα Ασάνζ μετά την ιδιωτική ακρόαση.
Ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σήμερα σε ακρόαση την σύζυγό του Τζούλιαν Ασάνζ © Instagram/Stella Assange

Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την οικογένεια του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ - «Συγκινημένη» η Στέλλα Ασάνζ μετά την ιδιωτική ακρόαση.

Ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σήμερα σε ακρόαση την σύζυγό του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των WikiLeaks που είναι φυλακισμένος στην Βρετανία και αγωνίζεται να μην εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο πάπας δέχθηκε σε ακρόαση την κυρία Στέλλα Ασάνζ, με τα μέλη της οικογένειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βατικανού χωρίς περαιτέρω λεποτμέρειες

Η Στέλλα Ασάνζ έγραψε στο Twitter ότι η οικογένεια της ήταν «συγκινημένη» από την ιδιωτική ακρόαση, και ανέβασε μια φωτογραφία της που είναι ντυμένη στα μαύρα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και το hashtag #FreeAssangeNOW.

Η ίδια ηγείται της εκστρατείας για την απελευθέρωση του συζύγου της, αλλά το Βατικανό δεν ανάφερε αν το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση ή αν ο Φραγκίσκος εξέφρασε οποιαδήποτε υποστήριξη στο ζήτημα αυτό.

Εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι οι παπικές ακροάσεις είναι ιδιωτικές υποθέσεις.

Τζούλιαν Ασάνζ: Συνεχίζει να καταζητείται στις ΗΠΑ

Ο Ασάνζ καταζητείται στις ΗΠΑ για τη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών αρχείων και διπλωματικών τηλεγραφημάτων το 2010.

Οι υποστηρικτές του θεωρούν τη δίωξή του ως μια πολιτικά υποκινούμενη επίθεση κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας του λόγου.

Η Ουάσινγκτον λέει ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων είχε θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ