Κοσμος

Ζελένσκι: Δεν είναι αποδεκτή καμία ειρηνευτική λύση που θα μετατρέψει τον πόλεμο σε παγωμένη σύρραξη

Χαρακτήρισε «συμμορίτες» τα μέλη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία - Ζελένσκι: Οποιαδήποτε ειρηνευτική λύση θα μετατρέψει τον ρωσικό πόλεμο σε παγωμένη σύρραξη δεν είναι αποδεκτή.
O Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι διαβουλεύεται με τους διοικητές των στρατευμάτων του στο μέτωπο του Ντόνεσκ © EPA/Ukranian Presidential Press Service

Ουκρανία - Ζελένσκι: Οποιαδήποτε ειρηνευτική λύση θα μετατρέψει τον ρωσικό πόλεμο σε παγωμένη σύρραξη δεν είναι αποδεκτή.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε ειρηνευτική εκδοχή που θα επιτρέψει στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της χώρας του να μετατραπεί σε μία παγωμένη σύρραξη.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έκανε την δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον του ουκρανικού κοινοβουλίου με την ευκαιρία της Ημέρας του Συντάγματος.

Ο ουκρανός πρόεδρος πρότεινε την διεξαγωγή εθνικής συζήτησης για το μελλοντικό δόγμα της Ουκρανίας «το οποίο θα απαντήσει σε όλες τις θεμελιώδεις ερωτήσεις σχετικά με την Ουκρανία και το μέλλον μας και θα προσφέρει ένα κοινό όραμα για την μορφή που θα πρέπει να είναι η νίκη για την Ουκρανία».

Δηλώνοντας ότι η Ουκρανία βρίσκεται στον «δρόμο προς την νίκη», ο Ζελένσκι χαρακτήρισε συμμορίτες τα μέλη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γλιτώσουν την προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης για τον πόλεμο που εξαπέλυσαν κατά της Ουκρανίας με το αιτιολογικό της ασυλίας τους ως αρχηγών κράτους

«Δεν είναι οι ηγέτες κράτους - είναι εγκληματίες που κατέλαβαν τον έλεγχο των κρατικών θεσμών στην Ρωσία...και άρχισαν να τρομοκρατούν ολόκληρο τον κόσμο», είπε ενώπιον της Ράντα.

Για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι έχει καταληφθεί από παράνοια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ