Κοσμος

Οι αλβανικές αρχές δεν δίνουν άδεια στον Φρέντι Μπελέρη για να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας

Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει τη διοίκηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φρέντι Μπελέρης: Απόρριψη του αιτήματος για άδεια - Εκτός ορκωμοσίας ο δήμαρχος - Η πρόβλεψη της νομοθεσίας

Απορρίφθηκε το αίτημα που κατέθεσε ο Φρέντι Μπελέρη στις αλβανικές αρχές προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια για να παραστεί στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου της Χειμάρρας και στην ορκωμοσία του ο νέος δήμαρχος, μετά την επικύρωση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών

Σύμφωνα με το himara.gr, παρότι η νομοθεσία προβλέπει τη χορήγηση άδειας στους κρατούμενους, το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη απορρίφθηκε. Ο εισαγγελέας του Ειδικού δικαστηρίου σημειώνει ότι «υπάρχει ποινικό προηγούμενο με το Φρέντι Μπελέρη» γι΄αυτό και δεν τον αποφυλακίζουν, διότι όπως ισχυρίζονται «όταν είχε τιμωρηθεί το 2003 για υποτιθέμενη προσβολή των συμβόλων της Αλβανίας, όταν εμπόδισε με κίνδυνο της ζωής του -ως εκλογικός αντιπρόσωπος στο χωριό Πύλιουρι – την κλοπή της κάλπης από παρακρατικούς, στις δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς, είχε απομακρυνθεί από την Αλβανία και επέστρεψε όταν είχε παραγραφεί η υπόθεση».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βάση τη νομοθεσία στην Αλβανία, θα αναλάβει τα καθήκοντά του ένας αντιδήμαρχος, ο οποίος θα οριστεί από Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ελέγχεται στην πλειοψηφία του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Έτσι το πρόσωπο που θα αναλάβει αναμένεται να είναι υποστηρικτής του Έντι Ράμα.