Κοσμος

Πολιτικοί και ολιγάρχες φεύγουν από τη Ρωσία με ιδιωτικά αεροπλάνα

Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το προεδρικό αεροσκάφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Πολιτικοί και ολιγάρχες φεύγουν από τη Μόσχα με ιδιωτικά αεροπλάνα - Το προεδρικό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.
Πολιτικοί και ολιγάρχες φεύγουν από τη Μόσχα με ιδιωτικά αεροπλάνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα © EPA/Maxim Shipenkov

Ρωσία: Πολιτικοί και ολιγάρχες φεύγουν από τη Μόσχα με ιδιωτικά αεροπλάνα - Το προεδρικό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.

Ο ιστότοπος Vaznie Istorii επικαλούμενος το Flightradar, έγραψε ότι το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν απογειώθηκε από τη Μόσχα με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

«Ο προορισμός της πτήσης δεν έχει διευκρινιστεί, εξαφανίστηκε από το σύστημα εντοπισμού κοντά στην περιοχή Τβερ. Μια από τις κατοικίες του Πούτιν βρίσκεται στην περιοχή του Τβερ», γράφει ο ιστότοπος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Vazhniye Istorii (Σημαντικές Ιστορίες), πολιτικοί και ολιγάρχες φεύγουν από τη Μόσχα με ιδιωτικά αεροπλάνα.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος τύπου Bombardier BD-700 του στενού συνεργάτη του Πούτιν, Αρκάντι Ρότενμπεργκ, απογειώθηκε από τη Μόσχα στις 11:30 τοπική ώρα και προσγειώθηκε στο Μπακού, ανέφερε το κανάλι Telegram. Επιπλέον, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντένις Μαντούροφ φέρεται να αναχώρησε από τη Μόσχα και το αεροπλάνο του να προσγειώθηκε στην Τουρκία.

Επιπλέον, το τζετ του ολιγάρχη Βλαντίμιρ Ποτάνιν αναμένεται επίσης να αναχωρήσει από τη Μόσχα, αναφέρει ο ιστότοπος

Από την πλευρά του, το RIA Novosti μετέδωσε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο.

Το κανάλι VChK-OGPU στο Telegram επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι αναμεταδότες της προεδρικής ειδικής πτητικής μονάδας Rossiya TU-214PU (ειδικό αεροσκάφος επιτρέπει τη διοίκηση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου) που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Βνούκοβο με κατεύθυνση προς την Αγία Πετρούπολη, απενεργοποιήθηκαν κοντά στην περιοχή Τβερ.

Η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση να μην αποπειραθεί να «επωφεληθεί» από την κατάσταση

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης να μην επιχειρήσουν να «επωφεληθούν» από την ανταρσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ για να «προωθήσουν τους ρωσοφοβικούς τους στόχους», διαβεβαιώνοντας ότι η ανταρσία αυτή δεν θα εμποδίσει τη Μόσχα να «επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία.

«Προειδοποιούμε τις δυτικές χώρες να μην προβούν σε οποιαδήποτε απόπειρα να επωφεληθούν από την εσωτερική κατάσταση στη Ρωσία για να επιτύχουν τους ρωσοφοβικούς τους στόχους. Τέτοιου είδους απόπειρες θα αποβούν μάταιες», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα επιτευχθούν», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ