Κοσμος

Διαψεύδονται οι πληροφορίες ότι εγκατέλειψε τη Μόσχα ο Πούτιν: «Εργάζεται στο Κρεμλίνο»

Επιχειρεί να καθησυχάζει τις φήμες ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίση στη Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν παραμένει και εργάζεται στο Κρεμλίνο, διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Οι πολίτες της Ρωσίας παρακολουθούν το διάγγελμα του προέδρου Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner © EPA/Sergei Ilnitsky

Κρίση στη Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν παραμένει και εργάζεται στο Κρεμλίνο, διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner.

Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για τιμωρία των προδοτών της Wagner και «απαραίτητες εντολές» που δόθηκαν στον ρωσικό στρατό.

Το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν διάρκειας λιγότερης του ενός λεπτού και ενημέρωσε τους πολίτες ότι «πρόκειται για εγκληματική εκστρατεία. Ισοδυναμεί με ένοπλη ανταρσία. Η Ρωσία θα αμυνθεί και θα αποκρούσει αυτή την κίνηση. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών μας».

Πούτιν: Κάνει λόγο για «πισώπλατη μαχαιρία» μετά την προέλαση της Wagner

Ακολούθως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως κάποιοι Ρώσοι έχουν «εξαπατηθεί σε μια εγκληματική περιπέτεια» χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί σε μαχητές της Wagner.

Έκανε, δε, λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» αλλά και «μεγάλες προσδοκίες ορισμένων που τους οδήγησαν στην εσχάτη προδοσία».

Προειδοποίησε πως θα υπάρξει «αναπόφευκτη τιμωρία όσων διχάζουν τη ρωσική κοινωνία» ενώ σημείωσε ότι «ένα αντιτρομοκρατικό καθεστώς είναι πλέον σε ισχύ στην πρωτεύουσα Μόσχα και σε πολλές άλλες περιοχές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ