Κοσμος

Η Ιταλία αποχαιρετά τον «Καβαλιέρε» – Χιλιάδες κόσμου στο Ντουόμο

Κατάμεστο το Μιλάνο για το «τελευταίο αντίο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
© ΕΡΑ

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία αποχαιρετά τον Καβαλιέρε στο Ντούομο του Μιλάνου - Η σορός του θα αποτεφρωθεί

Σε εξέλιξη είναι η εξόδιος ακολουθία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου.

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, με κατάμεστη την κεντρική πλατεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, στη σορό του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων.

Δείτε εικόνα από το Μιλάνο:

LIVE Funerali Berlusconi, la diretta da Piazza del Duomo: diretta video

Πριν αρχίσει η τελετή, με παρατεταμένο χειροκρότημα, εντός και εκτός του ναού, χιλιάδες πολίτες, συγγενείς και επίσημοι, είπαν το στερνό αντίο στον «Καβαλιέρε».

Εμφανώς συγκινημένες, στην πρώτη σειρά καθισμάτων, βρίσκονται η τελευταία σύντροφος του Μπερλουσκόνι, Μάρτα Φασίνα, η πρωτότοκη κόρη του Μαρίνα και τα αδέλφια της Πιερσίλβιο, Λουίτζι, Μπάρμπαρα και Ελεονόρα, καθώς και η πρώην σύζυγός του Βερόνικα Λάριο.

Πάνω στο φέρετρο, έχουν τοποθετηθεί άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο «Καβαλιέρε».

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται στη συνέχεια να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Υψηλοί προσκεκλημένοι και απούσιες

Συντετριμμένος ήταν ο Ιταλός υπουργός Eξωτερικών και συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι. Κοντά του ήταν η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς Έλι Σλάιν.

Παρόντες στην τελετή είναι μεταξύ άλλων ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ, ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταβούν στο Ντουόμο του Μιλάνου ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και οι επικεφαλής της Ιταλικής Αριστεράς και των Ιταλών Πρασίνων.

Η επιστολή Μελόνι για τον «Καβαλιέρε»

 Σε επιστολή της, τέλος, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sea η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέρχεται της σκηνής ως πρωταγωνιστής. Πολλοί, τις τελευταίες ώρες, παρουσίασαν την ανθρώπινη, πολιτική και επιχειρηματική του σταδιοδρομία. Σε ό,τι αφορά το όνομά του, οι Ιταλοί διχάστηκαν και η κρίση της ιστορίας θα είναι διαφορετική από εκείνη της επικαιρότητας. Πιο νηφάλια, ισορροπημένη, αναλυτική. Στο πολιτικό πεδίο, κάποιοι ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί του με έντιμο τρόπο και κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα για να προσπαθήσουν να τον νικήσουν. Θα πρέπει να προβληματισθούμε και πάνω σε αυτό το θέμα, για το παρόν και για το μέλλον, διότι στο τέλος της όλης αυτής ιστορίας, οι αντίπαλοί του, έχασαν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ