Κοσμος

Την Τετάρτη η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τα μηνύματα της ιταλικής πολιτικής ηγεσίας για τον θάνατό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι © EPA/Ettore Ferrari

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Την Τετάρτη η κηδεία του - Θα τελεστεί δημοσία δαπάνη - Τα μηνύματα των Ματαρέλα - Μελόνι μετά τον θάνατό του.

Η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, όπως επιβεβαίωσε η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Μιλάνου.  Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί μέσα στην ημέρα στην βίλα του στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε δήλωσή του για τον θάνατο του Μπερλουσκόνι, υπογράμμισε ότι «ήταν ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης, ο οποίος σφράγισε την ιστορία της Ιταλικής Αβασίλευτης Δημοκρατίας.

»Ως ηγέτης συνέβαλε στο να δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα στην ιταλική πολιτική και διετέλεσε πρωθυπουργός τέσσερις φορές.

Ο Ιταλός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη «μεγάλη ανθρωπιά» και στις επιτυχίες και την καινοτόμο δράση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως επιχειρηματία.

Μελόνι για τον θάνατο Μπερλουσκόνι: Ήταν πρώτα απ’ όλα ένας μαχητής

Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της χώρας Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με πηγές στο Palazzo Chigi, έχοντας ενημερωθεί για τον ​​του θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη της Φόρτσα Ιτάλια ακύρωσε όλα τα ραντεβού στην ημερήσια διάταξη.

Σε δήλωσή της για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανέφερε: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν πρώτα απ’ όλα ένας μαχητής, ένας άνθρωπος που δεν φοβήθηκε να υπερασπίσει τις ιδέες του.

»Και το θάρρος αυτό ακριβώς, με την αποφασιστικότητά του, τον μετέτρεψαν σε έναν από τους άνδρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της Ιταλίας και του επέτρεψε να πετύχει πραγματικές ανατροπές στον χώρο της πολιτικής, της επικοινωνίας και του επιχειρείν».

Υπενθυθιμίζεται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μελόνι συγκροτείται από το μεταφασιστικό κόμμα της «Αδέλφια της Ιταλίας», την ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το συντηρητικό Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι.

Από την πλευρά του ο Σαλβίνι σχολίασε: «Τώρα θα είναι πιο δύσκολο να συμφωνήσουν όλοι, να συντονιστούν όλοι, θα προσπαθήσουμε ταπεινά να συνεχίσουν τη δουλειά τους…», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι έκανε λόγο για τον «απόλυτο πρωταγωνιστή της ιταλικής δημόσιας ζωής των τελευταίων πενήντα ετών».

«Ως επιχειρηματίας έφερε επανάσταση στον κόσμο της επικοινωνίας και του αθλητισμού, με ένα εξαιρετικό πνεύμα πρωτοβουλίας και καινοτομίας. Ως ηγέτης άλλαξε την πολιτική και αγαπήθηκε από εκατομμύρια Ιταλούς», ανέφερε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ