Κοσμος

Νεκρή 11χρονη στη Γαλλία από τα πυρά του ηλικιωμένου γείτονά της

Την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία στη Γαλλία
© Unsplash / Paul MARSAN

Γαλλία: Νεκρή 11χρονη - Οι πυροβολισμοί από γείτονα της προς την οικογένεια και η κατάσταση των γονιών της 

Νεκρό από πυροβολισμούς έπεσε ένα κοριτσάκι 11 ετών στη Γαλλία. Το παιδί βρισκόταν έπαιζε στον κήπο του σπιτιού του όταν ξεκίνησε διαμάχη μεταξύ γειτόνων. 

Το τραγικό περιστατικό καταγράφηκε στο χωριό Σεντ Χερμπό της Βρετάνης στη βορειδυτική Γαλλία, γύρω στις 22:00 τοπική ώρα του Σαββάτου. Ο πατέρας κοριτσιού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ και η μητέρα της ανήλικης τραυματίστηκε, χωρίς να κινδυνεύει. Η αδελφή του κοριτσιού, μια οκτάχρονη, κατάφερε να γλιτώσει και να ειδοποιήσει τις αρχές για το αιματηρό περιστατικό. Σύμφωνα με περιοίκους η οκτάχρονη έτρεξε σε γείτονες φωνάζοντας «η αδελφή μου είναι νεκρή».

Σύμφωνα με τον Guardian, η οικογένεια των Βρετανών ζούσαν τα τελευταία 4-5 χρόνια στο σπίτι αυτό και τα δύο κορίτσια γεννήθηκαν στη Γαλλία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκαναν μπάρμπεκιου στον κήπο την ώρα του τραγικού περιστατικού. Ο γείτονάς τους, ένας 71χρονος Ολλανδός συνελήφθη ως ύποπτος για τον φόνο της 11χρονης, ενώ συνελήφθη και η γυναίκα του.

Εισαγγελείς ανέφεραν ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο συνταξιούχος Ολλανδός «ξαφνικά βγήκε κρατώντας ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς τα θύματα». Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πιθανώς οι γείτονες να είχαν μακρά διαμάχη. «Τα κίνητρα αυτής της τραγωδίας δεν είναι ακόμη γνωστά. Φαίνεται ότι υπήρχε σύγκρουση μεταξύ των δύο γειτόνων για αρκετά χρόνια για ένα κομμάτι γης που γειτνιάζει με τα δύο ακίνητα», είπε ο εισαγγελέας σε Γάλλους δημοσιογράφους.

Για το τραγικό περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία και απόπειρες ανθρωποκτονίας στη Γαλλία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ