- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνοτουρκικά - ΗΠΑ: Η ελληνική ομογένεια στο Κογκρέσο: «Όχι» στα F-16 που ζητάει η Τουρκία
Με μια νέα εκστρατεία στο Κογκρέσο το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) απαντά στις εντεινόμενες προσπάθειες που καταβάλει η Τουρκία για να αγοράσει νέα μαχητικά F-16 και κιτ αναβάθμισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ειδικότερα, το HALC ζητάει από όλα τα μέλη του να στείλουν επιστολή στους βουλευτές και στους γερουσιαστές τους, ζητώντας τους να αναλάβουν δράση και να απαιτήσουν η Τουρκία να μην αγοράσει F-16 όσο συνεχίζει την ίδια αναθεωρητική πολιτική που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο.
Μάλιστα, στην επιστολή γίνεται αναφορά και στο νέο υπουργό 'Αμυνας της Τουρκίας, ο οποίος ορκίστηκε να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του και τη «Γαλάζια Πατρίδα». Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, πρόκειται για ένα αναθεωρητικό δόγμα που εκφράζει τις επεκτατικές φιλοδοξίες της 'Αγκυρας στο Αιγαίο.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του στο δίκτυο CNN, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, είχε αναφέρει για την Τουρκία ότι «διαμορφώνει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, αλλά μια (πολιτική) που μας επιτρέπει να έχουμε εποικοδομητική σχέση μαζί της, ακόμη και στον αμυντικό τομέα, όπου το κύριο αίτημα του προέδρου Ερντογάν προς τον πρόεδρο Μπάιντεν είναι να παράσχουν οι ΗΠΑ μαχητικά F-16, τα οποία ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει πει ότι θα ήθελε να τα δώσει».
Η Επιστολή των Μελών του HALC στα Μέλη του Κογκρέσου
Η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειές της να αγοράσει αεροσκάφη F-16 και κιτ αναβάθμισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες - και χρειαζόμαστε να αναλάβετε δράση.
Η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο. Στην πραγματικότητα, ο νέος υπουργός 'Αμυνας της Τουρκίας μόλις «ορκίστηκε να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του και τη ‘Γαλάζια Πατρίδα'», ένα αναθεωρητικό δόγμα που εκφράζει τις επεκτατικές φιλοδοξίες της 'Αγκυρας στο Αιγαίο.
Από χάρτες που απεικονίζουν ελληνικά νησιά ως τουρκικά μέχρι τις απειλές του προέδρου Ερντογάν για εισβολή στην Ελλάδα, είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο ή να διατηρήσει τα πρότυπα συμπεριφοράς που αναμένονται από έναν νατοϊκό σύμμαχο.
Το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να σταματήσει την πώληση. Χρειαζόμαστε τα μέλη του Κογκρέσου να αναλάβουν δράση και να απαιτήσουν ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί με πόλεμο με την Ελλάδα, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αγοράσει F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.