Κοσμος

Podcast Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Έιμι Χάργουικ

Η άγρια δολοφονία της σεξοθεραπεύτριας του Χόλιγουντ και τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του πρώην συντρόφου της που αγνόησε η αστυνομία

Μιμή Φιλιππίδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η δρ. Έιμι Χάργουικ ήταν μια πολύ γνωστή θεραπεύτρια, συγγραφέας του βιβλίου «Η Νέα Βίβλος του Σεξ για τις Γυναίκες», και προβεβλημένη από την τηλεόραση - σε αυτό συνέβαλε και η άνεση που είχε μπροστά στον φακό και η ωραία εμφάνισή της, αφού νεότερη είχε εργαστεί ως μοντέλο.

Τον Φεβρουάριο του 2020, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είχε γυρίσει στο σπίτι της στο Χόλιγουντ Χιλς από μια παράσταση και αντάλλασσε μηνύματα με έναν καλό φίλο εν όψει του ταξιδιού της στην Αγγλία. Ο φίλος της σύστησε ένα εστιατόριο, της έστειλε τον ιστότοπο κι η Έιμι απάντησε ότι φαινόταν ωραίο και τον ευχαρίστησε. Η ώρα ήταν 1 το πρωί. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα έγινε καταγγελία στην αστυνομία ότι μια γυναίκα ούρλιαζε στο σπίτι της Χάργουικ στο Χόλιγουντ Χιλς κι οι αστυνομικοί που πήγαν αμέσως στη διεύθυνση βρήκαν τη Χάργουικ πεσμένη στον κήπο αναίσθητη. Την είχαν στραγγαλίσει και την είχαν πετάξει από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα πέθανε από αμβλύ τραύμα στο κεφάλι και τον κορμό της. Η αιτία του θανάτου της αποδείχτηκε αργότερα ότι ήταν ανθρωποκτονία.


Συντελεστές
Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη
Αφήγηση: Αργυρώ Θεοδωράκη, Στέλιος Μοίρας
Sound design: Δάφνη Γερογιάννη
Ηχοληψία: Δημήτρης Ντάφης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ