Κοσμος

Έιμι Χάργουικ: Η άγρια δολοφονία της σεξοθεραπεύτριας του Χόλιγουντ

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του πρώην συντρόφου της που αγνόησε η αστυνομία

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έιμι Χάργουικ
© Paul Archuleta/Getty Images

Έιμι Χάργουικ: Η άγρια δολοφονία της διάσημης σεξοθεραπεύτριας.

Η 38χρονη δρ. Έιμι Χάργουικ είχε σπουδάσει Ψυχολογία, είχε μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία (με έμφαση στη θεραπεία οικογένειας) και ντοκτορά Σεξολογίας. Ήταν μια πολύ γνωστή θεραπεύτρια, συγγραφέας του βιβλίου «Η Νέα Βίβλος του Σεξ για τις Γυναίκες», και προβεβλημένη από την τηλεόραση -σε αυτό συνέβαλε και η άνεση που είχε μπροστά στον φακό και η ωραία εμφάνισή της, αφού νεότερη είχε εργαστεί ως μοντέλο.

Τον Φεβρουάριο του 2020, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είχε γυρίσει στο σπίτι της στο Χόλιγουντ Χιλς από μια παράσταση και αντάλλασσε μηνύματα με έναν καλό φίλο εν όψει του ταξιδιού της στην Αγγλία. Ο φίλος της σύστησε ένα εστιατόριο, της έστειλε τον ιστότοπο κι η Έιμι απάντησε ότι φαινόταν ωραίο και τον ευχαρίστησε. Η ώρα ήταν 1 το πρωί. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα έγινε καταγγελία στην αστυνομία ότι μια γυναίκα ούρλιαζε στο σπίτι της Χάργουικ στο Χόλιγουντ Χιλς κι οι αστυνομικοί που πήγαν αμέσως στη διεύθυνση βρήκαν τη Χάργουικ πεσμένη στον κήπο αναίσθητη. Την είχαν στραγγαλίσει και την είχαν πετάξει από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα πέθανε από αμβλύ τραύμα στο κεφάλι και τον κορμό της. Η αιτία του θανάτου της αποδείχτηκε αργότερα ότι ήταν ανθρωποκτονία.

Η συγκάτοικος της Έιμι, που είχε ακούσει τις φωνές της, ήταν εκείνη που κάλεσε την αστυνομία και εκείνη που έδωσε το όνομα του υπόπτου. Ήταν ο Γκάρεθ Περσιχάουζ, μηχανικός λογισμικού, φωτογράφος και επίδοξος κωμικός. Συνελήφθη αρχικά ως ύποπτος για φόνο στις 18 Φεβρουαρίου και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνελήφθη εκ νέου και κατηγορήθηκε επίσημα για φόνο λίγες μέρες αργότερα, καθώς και για διάρρηξη με εγκληματικό σκοπό. Είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ή την ισόβια κάθειρξη.

Suspect in Drew Carey’s ex-fiancé’s murder behind bars l ABC News

Οι φίλοι της Χάργουικ γνώριζαν καλά τον 41χρονο Περσιχάουζ. Αυτός και η Έιμι είχαν ερωτικές σχέσεις τη δεκαετία του 2010 για λίγους μόνο μήνες. Η σχέση είχε λήξει άσχημα. Ο Περσιχάουζ ήταν κακοποιητικός απέναντί της και ήθελε να την ελέγχει διαρκώς, σύμφωνα με δύο εντάλματα για περιοριστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον του η Έιμι το 2011 και το 2012. Έκτοτε, η Έιμι περιστασιακά τον ανέφερε ως τον «διώκτη» της (stalker) και σκεφτόταν μήπως έπρεπε να κυκλοφορεί με σπρέι πιπεριού ή με μαχαίρι για αυτοάμυνα. Οι φίλοι της είπαν ότι είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια να συνέλθει από το τραύμα που της είχε προκαλέσει η σύντομη σχέση τους. Τον είχε ξεχάσει σχεδόν, αλλά φάνηκε ότι εκείνος δεν την είχε ξεχάσει.

Για όσους απλώς γνώριζαν τη Χάργουικ και δεν ήταν στενοί φίλοι της, η Έιμι ήταν μια εντυπωσιακά όμορφη γυναίκα, πάντα ντυμένη κομψά με μια νότα goth, που σύχναζε σε μπουρλέσκ κλαμπ, μπαράκια, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες και πάρτι. Αλλά οι πολλοί στενοί φίλοι της Χάργουικ την γνώριζαν ως «λαμπερή και περίεργη». Ήταν εξαιρετικά αυτάρκης και προσηλωμένη πάντα στους στόχους της. Βιοποριζόταν ως μοντέλο και μπαργούμαν για να πληρώνει τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια που είχε φοιτήσει. Την τραβούσαν τα σκοτεινά θέματα και ο αποκρυφισμός (ο Μάνσον, η δολοφονία της Σάρον Τέιτ), γιατί όπως είπαν οι φίλοι της «το σκοτάδι την έκανε να νιώθει ζωντανή και χαρούμενη». Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της ήταν πάντα ενθουσιώδης. Πάνω απ' όλα ήταν, κάτι σπάνιο για το Χόλιγουντ, ένας άνθρωπος συμπονετικός και στοργικός. Αυτό την έκανε αποτελεσματική και πολύ αγαπητή ψυχοθεραπεύτρια

Dr. Amie Harwick

Φίλοι της ανέφεραν ότι μια τυχαία συνάντηση της Έιμι με τον Περσιχάουζ σε ένα πάρτι τον Ιανουάριο μπορεί να έχει πυροδοτήσει εκ νέου τη βία εναντίον της.

Η Χάργουικ είχε πέσει πάνω στον Περσιχάουζ σε μια εκδήλωση για τα βραβεία ταινιών ενηλίκων XBIZ που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες και οργάνωνε η εταιρία «Stormy Daniels», όπου ο Περσιχάουζ εργαζόταν ως φωτογράφος. Ο Γκάρεθ ήξερε ότι θα παρευρισκόταν και η Έιμι. Την καταδίωξε εκεί και τρελάθηκε, η συμπεριφορά του ήταν υβριστική και απειλητική. Φώναζε και ούρλιαζε. Η Έιμι μετά το περιστατικό φοβόταν ότι θα εμφανιζόταν στο σπίτι της. Πήγε στην αστυνομία, αλλά δεν την πήραν στα σοβαρά όταν τους έλεγε ότι ήταν πραγματικά εμμονικός μαζί της.

Τα δικαστικά έγγραφα που ανακαλύφθηκαν από την εντολή περιοριστικών μέτρων που κατέθεσε η Χάργουικ δείχνουν ότι υπέστη φρικτή κακοποίηση στα χέρια του Περσχάουζ. Σε αυτά ισχυριζόταν ότι ο Περσιχάουζ της έσφιξε τον λαιμό για να την πνίξει, την έσπρωξε στους τοίχους, την κλώτσησε, την έριξε στο πάτωμα με δύναμη, χτύπησε το κεφάλι της και τη γρονθοκόπησε. Η Χάργουικ υπέβαλε την πρώτη εντολή για περιοριστικά μέτρα όταν την έσπρωξε από ένα αυτοκίνητο. Κατέθεσε ότι εισέβαλε στο διαμέρισμά της πολλές φορές, όπως μια κατά την οποία έσπασε δέκα κορνίζες από πίνακες στην πόρτα και της είπε ότι τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα. Την επόμενη μέρα, επέστρεψε για να ζητήσει συγγνώμη, αφήνοντας τέσσερα μπουκέτα με τριαντάφυλλα στην είσοδο του σπιτιού της. Η Έιμι ζήτησε πρώτη φορά περιοριστικά μέτρα κατά του Περσιχάουζ το 2011, αλλά η εντολή απορρίφθηκε επειδή δεν παρευρέθηκε στην ακρόαση. Εννέα μήνες αργότερα, έγινε δεκτό άλλο ένα αίτημά της για περιοριστικά μέτρα εναντίον του, το οποίο παρατάθηκε έως τον Απρίλιο του 2012. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η τελευταία εντολή περιοριστικών μέτρων είχε λήξει λίγες βδομάδες πριν τη δολοφονία της.

Η Έιμι είχε γνωρίσει τον Περσιχάουζ σε μια συναυλία στις αρχές του 2010. Διέφερε από τους άντρες που συνήθως έβγαινε, επειδή είχε μια υγιή εμφάνιση και όχι λουκ χεβιμέταλ ή γκόθικ. Οι φίλοι της δεν εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα. Ο Περσιχάουζ ήταν υπερβολικά ερωτευμένος με την Έιμι σε βαθμό που τους έκανε να νιώθουν άβολα. Η Έιμι ήταν υιοθετημένη και σύμφωνα με μια φίλη της πάλευε με τον φόβο της εγκατάλειψης, όπως πολλά υιοθετημένα παιδιά. Μερικές φορές τα άτομα με προβλήματα εγκατάλειψης προτιμούν να αισθάνονται ότι τους χρειάζονται παρά ότι τους ποθούν. Κάποιος σαν τον Γκάρεθ που είχε μια ανθυγιεινή εμμονή μαζί της ίσως την έκανε να νιώθει ασφαλής. 

Η Έιμι Χάργουικ είχε παντρευτεί στα 20 έναν μουσικό της χέβι μέταλ και είχε μετακομίσει μαζί του στο Χόλιγουντ. Όταν χώρισε, είχε κάνει σχέσεις με πολλούς διάσημους, όπως ο Μέριλιν Μάνσον και ο παρουσιαστής δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού Ντρου Κάρεϊ. Γνωρίστηκαν στο Λας Βέγκας το 2017 και αρραβωνιάστηκαν λίγους μήνες αργότερα, αλλά χώρισαν φιλικά το 2018. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση για τη δολοφονία της Χάργουικ, ο Κάρεϊ δήλωσε: «Η Έιμι και εγώ είχαμε μια αγάπη που οι άνθρωποι είναι τυχεροί αν έχουν μια φορά στη ζωή τους. Ήταν μια θετική δύναμη στον κόσμο, μια ακούραστη αγωνίστρια για τις γυναίκες και παθιασμένη με τη δουλειά της ως θεραπεύτρια».

"48 Hours" on the case of Amie Harwick

Η καλύτερη φίλη της είπε: «Οι άνθρωποι έρχονται στο Λος Άντζελες για να επανεφεύρουν τον εαυτό τους, αλλά αντί να κάνουν δουλειά, απλώς προσποιούνται ότι είναι κάποιος άλλος και τα καταφέρνουν. Η Έιμι ήταν απλώς ένα διαφορετικό είδος ανθρώπου».

Ο Περσιχάουζ δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες και περιμένει τη δίκη του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ