Κοσμος

Έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια η Τίνα Τέρνερ

Έχασε τη μάχη με «μακρά ασθένεια»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τίνα Τέρνερ: Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η μεγάλη τραγουδίστρια - Έχασε τη μάχη με «μακρά ασθένεια» 

Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική τραγουδίστρια, Τίνα Τέρνερ, σε ηλικία 83 ετών. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπός της. 

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπός της ανέφερε: «Η Τίρνα Τέρνερ, η οποία είναι η πιο διάσημη τραγουδίστρια που έχω δει ποτέ. Η Τίνα Τέρνερ, η "βασίλισσα του Rock n Roll" πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια στο σπίτι της στο Κούσναχτ κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο».

Σύμφωνα με τη Mirror, η κηδεία της θα γίνει σε στενό κύκλο με φίλους και συγγενείς.

Τίνα Τέρνερ: H ζωή και η καριέρα της

Η Τέρνερ ξεκίνησε τη μισού αιώνα καριέρα της στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ενώ φοιτούσε ακόμη στο γυμνάσιο στο East St. Louis, Ill, όταν άρχισε να τραγουδά με τον Άικ Τέρνερ και το συγκρότημά του, τους Kings of Rhythm. Σύντομα έγινε το αστέρι του συγκροτήματος – και σύζυγος του Άικ. Με την ισχυρή, μπλουζ φωνή της και το φρενήρες χορευτικό της στιλ, έκανε αμέσως εντύπωση.

Έγινε γνωστή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος «Ike & Turner Revue», όμως στη συνέχεια ακολούθησε σόλο πορεία.

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ήταν τα «What's Love Got To Do With It», «Private Dancer» και «Τhe Best».

Πούλησε παραπάνω από 180 εκατ. άλμπουμ, ενώ κέρδισε 12 βραβεία Grammy.

Oι παγκόσμιες περιοδείες της ήταν πάντα sold out για παραπάνω από 30 χρόνια, ενώ θεωρούταν η πιο σκληρά εργαζόμενη γυναίκα στη σόουμπιζ.

Η τραγουδίστρια είδε τον Άικ να τραγουδάει για πρώτη φορά το 1960 και αμέσως, αποφάσισε να γίνει μέλος της μπάντας του. Μαζί κυκλοφόρησαν μια σειρά από κορυφαία chart, συμπεριλαμβανομένων των «I Idolize You» και «It's Gonna Work Out Fine», ενώ έκαναν περιοδεία σε όλη τη χώρα. Το 1967, η Τίνα έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που κάλυπτε το περιοδικό Rolling Stone.

Παντρεύτηκαν το 1962 και απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Ρόνι. Η Τίνα υιοθέτησε δύο από τα παιδιά του, τον Ike Jr. και τον Michael. Είχε επίσης έναν γιο, τον Κρεγκ, από προηγούμενη σχέση. Μέχρι το 1969, το ζευγάρι αποτελούσε το διασημότερο μουσικό δίδυμο στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η Τίνα περιέγραφε αργότερα την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του εθισμένου στην κοκαΐνη Άικ.

Το ζευγάρι τελικά χώρισε μετά από έναν άσχημο τσακωμό στο Ντάλας. Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 1978.