Κοσμος

Εστιατόριο προσφεύγει κατά του Ρον ΝτεΣάντις για τα ντραγκ σόου στη Φλόριντα

Ζητά να μην εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει σε ανήλικους να παρακολουθούν παραστάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις
O κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις © EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich

ΗΠΑ: Εστιατόριο στη Φλόριντα προσέφυγε κατά του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, με αφορμή νόμο που απαγορεύει σε παιδιά να παρακολουθούν ντραγκ σόου.

Εστιατόριο στη Φλόριντα που φιλοξενεί φιλικά προς τις οικογένειες, όπως τα χαρακτηρίζει, ντραγκ σόου προσέφυγε κατά του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις και της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει στους ανήλικους να παρακολουθούν τέτοιου είδους παραστάσεις.

Το Hamburger Mary’s, ένα εστιατόριο- μπαρ στο Ορλάντο που φιλοξενεί ντραγκ σόου και άλλες εκδηλώσεις, προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα κατά του νόμου τον οποίο επικύρωσε ο ΝτεΣάντις την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο νόμος 1438 επιτρέπει στην πολιτεία να επιβάλλει πρόστιμα ή να ανακαλεί την άδεια πώλησης αλκοολούχων ποτών από οποιονδήποτε χώρο επιτρέπει σε ανήλικους να παρακολουθήσουν κάθε είδους παράσταση «περιέχει γυμνό, αναπαριστά σεξουαλικές συμπεριφορές ή συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις».

«Ο νόμος δεν αφορά τα παιδιά, αφορά τη συνεχιζόμενη καταπίεση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», κατήγγειλαν οι ιδιοκτήτες του Hamburger Mary’s στο Facebook.

Στην ίδια ανάρτηση καταφέρθηκαν εναντίον άλλων πολιτικών του κυβερνήτη της Φλόριντα, όπως η απαγόρευση κάποιων βιβλίων αλλά και μαθημάτων στα σχολεία που αναφέρονται σε ζητήματα φύλου ή τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ, ρωτώντας «πότε θα σταματήσει;».

Με την προσφυγή τους ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος, εκτιμώντας ότι παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

«Απαγορεύει τον λόγο με βάση την ταυτότητα του ομιλητή», αναφέρει η προσφυγή.

Ο ΝτεΣάντις, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024, υιοθετεί αυστηρές πολιτικές στη Φλόριντα που περιορίζουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.