Κοσμος

Η Ρωσία «θα εμβαθύνει» τη συνεργασία με την Τουρκία όποιος και αν κερδίσει τις εκλογές

Το σχόλιο του Κρεμλίνου για το αποτέλεσμα της κάλπης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Κρεμλίνο στη Ρωσία
Το Κρεμλίνο στη Ρωσία © EPA/Yuri Kochetkov

Ρωσία:  Θα συνεχίσει τη συνεργασία της με όποιον κερδίσει τις εκλογές στην Τουρκία - Η βοήθεια της Βρετανίας στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει την πορεία του πολέμου

Να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί η συνεργασία με την Τουρκία αναμένει η Μόσχα όποιος και αν αναδειχθεί νικητής στις προεδρικές εκλογές στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, δεδομένου ότι ούτε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ούτε ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξασφάλισαν το απαραίτητο ποσοστό μεγαλύτερο του 50% κατά τον χθεσινό πρώτο γύρο και έτσι θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος στις 28 Μαΐου.

Η Ρωσία έχει "υπερβολικά αρνητική" άποψη για την απόφαση της Βρετανίας να παράσχει πυραύλους κρουζ Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς και άλλον στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία, ενώ δεν πιστεύει ότι αυτό θα αλλάξει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης, σημείωσε το Κρεμλίνο ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συγκαλέσει αργότερα σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο συνήθως συγκαλείται Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε φάρσα το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, το οποίο επικαλείται διαρροή των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, είχε προσφερθεί να αποκαλύψει στο Κίεβο τις θέσεις του ρωσικού στρατού. Το δημοσίευμα έχει διαψεύσει και ο ίδιος ο Πριγκόζιν.

Η Μόσχα εξάλλου διαφωνεί κατηγορηματικά με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε πως η Ρωσία "έχει εισέλθει σε μια μορφή υποταγής σε σχέση με την Κίνα" επειδή η Δύση την αποφεύγει λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Οι δεσμοί της Ρωσίας με την Κίνα είναι εκείνες ενός στρατηγικού εταίρου και δεν είναι σχέσεις εξάρτησης, τόνισε ο Πεσκόφ.

Όσον αφορά τις εικασίες περί ασθενείας του λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, το Κρεμλίνο σχολίασε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση γι' αυτό.

Ο Λουκασένκο δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την περασμένη Τρίτη και δεν εμφανίστηκε ούτε χθες σε μια τελετή στην πρωτεύουσα Μινσκ.

Είναι προτιμότερο να ενημερώνεται κάποιος για το θέμα μέσω των επίσημων ανακοινώσεων των λευκορωσικών αρχών, σχολίασε ο Πεσκόφ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ