- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ρωσία «θα εμβαθύνει» τη συνεργασία με την Τουρκία όποιος και αν κερδίσει τις εκλογές
Το σχόλιο του Κρεμλίνου για το αποτέλεσμα της κάλπης
Ρωσία: Θα συνεχίσει τη συνεργασία της με όποιον κερδίσει τις εκλογές στην Τουρκία - Η βοήθεια της Βρετανίας στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει την πορεία του πολέμου
Να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί η συνεργασία με την Τουρκία αναμένει η Μόσχα όποιος και αν αναδειχθεί νικητής στις προεδρικές εκλογές στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, δεδομένου ότι ούτε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ούτε ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξασφάλισαν το απαραίτητο ποσοστό μεγαλύτερο του 50% κατά τον χθεσινό πρώτο γύρο και έτσι θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος στις 28 Μαΐου.
Η Ρωσία έχει "υπερβολικά αρνητική" άποψη για την απόφαση της Βρετανίας να παράσχει πυραύλους κρουζ Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς και άλλον στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία, ενώ δεν πιστεύει ότι αυτό θα αλλάξει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης, σημείωσε το Κρεμλίνο ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συγκαλέσει αργότερα σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο συνήθως συγκαλείται Παρασκευή.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε φάρσα το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, το οποίο επικαλείται διαρροή των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, είχε προσφερθεί να αποκαλύψει στο Κίεβο τις θέσεις του ρωσικού στρατού. Το δημοσίευμα έχει διαψεύσει και ο ίδιος ο Πριγκόζιν.
Η Μόσχα εξάλλου διαφωνεί κατηγορηματικά με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε πως η Ρωσία "έχει εισέλθει σε μια μορφή υποταγής σε σχέση με την Κίνα" επειδή η Δύση την αποφεύγει λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.
Οι δεσμοί της Ρωσίας με την Κίνα είναι εκείνες ενός στρατηγικού εταίρου και δεν είναι σχέσεις εξάρτησης, τόνισε ο Πεσκόφ.
Όσον αφορά τις εικασίες περί ασθενείας του λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, το Κρεμλίνο σχολίασε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση γι' αυτό.
Ο Λουκασένκο δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την περασμένη Τρίτη και δεν εμφανίστηκε ούτε χθες σε μια τελετή στην πρωτεύουσα Μινσκ.
Είναι προτιμότερο να ενημερώνεται κάποιος για το θέμα μέσω των επίσημων ανακοινώσεων των λευκορωσικών αρχών, σχολίασε ο Πεσκόφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έτσι ξεκινά ταινία τρόμου» τους έγραψαν στο TikTok
Από σήμερα σε ισχύ ο νέος νόμος
Τι υποστηρίζουν μέσω του δικηγόρου τους
Από τη σκοτεινή ύλη και την προέλευση της ζωής έως τη συνείδηση, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα άλυτα μαθηματικά προβλήματα που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις.
Η τοποθέτησή του προκάλεσε άμεση αντίδραση από το Ισραήλ και τον πρέσβη της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη
Η γραπτή δήλωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Είναι η δεύτερη εκκένωση της περιοχής μέσα σε διάστημα 24 ωρών
Οι επικριτές της συμφωνίας με την Ουάσιγκτον κατηγορούν την πολιτική ηγεσία ότι εγκαταλείπει τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Πότε πρόκειται να τεθεί σε ισχύ
Εκτός ελέγχου περισσότερες από 200 πυρκαγιές - Στον «αέρα» ο τελικός του Μουντιάλ;
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.