Συμμαχία μαχητικών αεροσκαφών ζητά ο Ζελένσκι από το Βερολίνο
Όλαφ Σολτς: «Θα σας στηρίζουμε για όσο χρειάζεται»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι «Συμμαχία μαχητικών αεροσκαφών» επιδιώκει ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Βερολίνο - Θα σας στηρίζουμε για όσο χρειάζεται, δήλωσε ο Όλαφ Σολτς.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή από το Βερολίνο ότι εργάζεται για τη δημιουργία «συμμαχίας μαχητικών αεροσκαφών», τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι η χώρα του χρειάζεται «περισσότερα όπλα».
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία και τον λαό της Γερμανίας, ενώ, από την άλλη πλευρά, ο κ. Σολτς επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Γερμανίας στην στήριξη της Ουκρανίας «για όσο χρειάζεται» και εξέφρασε τον θαυμασμό και τον σεβασμό του για την στάση των Ουκρανών από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.
«Η παρουσία σου εδώ αποτελεί ισχυρό μήνυμα. Εδώ και 444 ημέρες οι Ουκρανοί στέκονται σταθερά και ηρωικά απέναντι στη ρωσική επίθεση. Θα σας υποστηρίζουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Η αλληλεγγύη μας είναι πλήρης και σταθερή», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς υποδεχόμενος τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Ευχαριστούμε για κάθε μητέρα και κάθε παιδί που έχετε σώσει», απάντησε ο ουκρανός πρόεδρος και, αναφερόμενος στο νέο πακέτο - το μεγαλύτερο έως τώρα - βοήθειας από τη Γερμανία, ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε: «Σε ευχαριστώ, Όλαφ». Ο κ. Ζελένσκι τόνισε πάντως ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερα όπλα προκειμένου να συνεχίσει να αμύνεται έναντι της Ρωσίας και ανέφερε ότι ο ίδιος εργάζεται για τη δημιουργία «συμμαχίας μαχητικών αεροσκαφών» προκειμένου η Ουκρανία, όπως είπε, να αποκτήσει επιτέλους σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη. «Θα επικοινωνήσω και με τη γερμανική πλευρά, για να μας στηρίξει σε αυτή τη συμμαχία», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα τεθεί στο δεύτερο μέρος των συνομιλιών που ακολουθούν στην καγκελαρία.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ουκρανία πραγματοποιεί επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, ο Βολοντίμιορ Ζελένσκι διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες και αντέτεινε: «Δεν επιτιθέμεθα σε ρωσικό έδαφος, απελευθερώνουμε τα εδάφη μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.