Κοσμος

Νέος συναγερμός στο Τέξας: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς - 7 νεκροί

Άλλη μια τραγωδία μετά το μακελειό με τους πυροβολισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία στο Τέξας
© EPA

Τέξας: Συνελήφθη ο οδηγός που έπεσε πάνω σε πεζούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι

Μετά το χθεσινό μακελειό με τους πυροβολισμούς, νέος συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στο Τέξας και συγκεκριμένα στην πόλη Μπράουνσβιλ, όπου αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Το δυστύχημα συνέβη στις 08:30 το πρωί κοντά στο κέντρο Ozanam, ένα κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και άστεγους. Ο απολογισμός του τροχαίου είναι έξι νεκροί, σύμφωνα με το ABC News. Παράλληλα, έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο υπαστυνόμος Μάρτιν Σάντοβαλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπράουνσβιλ, δήλωσε ότι μετανάστες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. «Το αυτοκίνητο συνέθλιψε αρκετούς ανθρώπους που περίμεναν σε στάση λεωφορείου», δήλωσε στο Fox News.

Δείτε βίντεο:

Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν ύποπτο, ο οποίος νοσηλεύεται και αυτός στο νοσοκομείο υπό αστυνομική φύλαξη. Θα του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες.

Θα γίνουν έλεγχοι για κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών, ενώ είναι άγνωστο αν έπεσε εσκεμμένα ή όχι πάνω στους πεζούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, «φαίνεται ότι το αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχό του. Τώρα, αν ήταν ατύχημα ή σκόπιμη ενεργεια, ερευνάται», δήλωσε ο Σάντοβαλ.

Το περιστατικό αυτο σημειώθηκε την ώρα που οι αρχές προετοιμάζονται για την άρση, την Πέμπτη, ενός υγειονομικού μέτρου, γνωστού ως Title 42, που επιτρέπει την άμεση απέλαση των μεταναστών. Η λήξη της ισχύος του μέτρου εγείρει φόβους στις αρχές για κορύφωση των παράνομων εισόδων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μήνυμα Μπάιντεν για την ένοπλη επίθεση με πυροβολισμούς

Το Τέξας προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τη χτεσινή επίθεση με πυροβολισμούς στην πόλη Άλεν, όπου οκτώ άνθρωποι (ανάμεσά τους και παιδιά) έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης της επίθεσης έπεσε  νεκρός από τα πυρά αστυνομικού. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε για άλλη μια φορά από το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου.

«Ζητώ και πάλι από το Κογκρέσο να υιοθετήσει νόμο που να απαγορεύει τα τουφέκια εφόδου και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας. Να θεσπίζει τον έλεγχο του ποινικού μητρώου και του ψυχιατρικού ιστορικού. Να απαιτεί την ασφαλή αποθήκευση (των όπλων). Να θέτει τέλος στην ασυλία των κατασκευαστών όπλων», δηλώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η έκκληση του Τζο Μπάιντεν έχει ελάχιστες πιθανότητες να οδηγήσει σε μια απαγόρευση των όπλων αυτών από το Κογκρέσο. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντιτίθενται σθεναρά σε αυτό.

Οι επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 198 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί (σε αυτήν την χρονική περίοδο του έτους) από το 2016.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ