Κοσμος

Υπαίθρια πάρτι και εκδηλώσεις για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Απόψε η συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανία: Πάρτι και εκδηλώσεις «σφραγίζουν» τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ – Θα πραγματοποιηθεί συναυλία το κάστρο Ουίνδσορ

Συνεχίζονται και σήμερα οι εορτασμοί για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, με υπαίθρια πάρτι, πλούσια μεσημεριανά γεύματα και συναυλία στο κάστρο Ουίνδσορ.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παρευρεθούν σε εκδηλώσεις πολιτών κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτού δουν την Κέιτι Πέρι και τους Take That να παίζουν στο Κάστρο του Ουίνδσορ αργότερα σήμερα.

Ως μέρος της «συναυλίας της στέψης» θα φωτιστούν διάφορα μνημεία σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα δεν θα πραγματοποιήσουν δημόσια εμφάνιση. Ωστόσο, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους πολίτες: «Σας στέλνουμε τις πιο θερμές ευχές μας σε καθέναν από εσάς και σε όλους όσοι θα είναι μαζί σας και ελπίζουμε να έχετε ένα αληθινά ευχάριστο γεύμα».

Την ιστορική τελετή με παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων παρακολούθησαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 300.000.000 τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού: «Θέλω να συγχαρώ τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα για την ενθρόνισή τους, εκ μέρους του ελληνικού λαού αλλά και προσωπικά, και να τους ευχηθώ μακρά και επιτυχημένη πορεία. Είμαι βέβαιη ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».

Με πληροφορίες από BBC, ΕΡΤ