Κοσμος

Ένας νεκρός μετά από επίθεση οπλισμένου μαθητή σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι

Συνελήφθη ο 14χρονος - Πέντε οι τραυματίες από την επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι - Αναστατωμένοι οι γονείς έξω από το σχολείο
© EPA / ANDREJ CUKIC

Βελιγράδι: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο - 14χρονος o δράστης - Νεκρός φύλακας - Πέντε τραυματίες

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα (3.5) το πρωί στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο κέντρο του Βελιγραδίου. Μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν φρουρό ασφαλείας, ενώ τραυμάτισε πέντε άτομα. 

Σύμφωνα με τις έως πληροφορίες, ο δράστης για την επίθεση χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του. Εισήλθε στο κτίριο στις 8:40 η ώρα το πρωί και, αφού πυροβόλησε τον φύλακα στην είσοδο, άρχισε να πυροβολεί κατά των μαθητών. Ο 14χρονος έχει συλληφθεί, ενώ αστυνομικοί και κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το δημοτικό σχολείο Vladislav RIbnikar στη συνοικία του κεντρικού Βελιγραδίου, Βράτσαρ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Atac armat într-o școală din Belgrad. Un elev a deschis focul cu pistolul tatălui său

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι επιθέσεις είναι ένα σχετικό σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο, τα δυτικά Βαλκάνια βρίθουν από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές της δεκαετίας του 90. Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς ιδιοκτήτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ