- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάπας Φραγκίσκος εναντίον εθνικισμού ενώπιον του Ορμπάν
«Ένδειξη χριστιανικότητας η υποδοχή μεταναστών», δήλωσε από την Ουγγαρία
Ουγγαρία: Ο πάπας Φραγκίσκος προειδοποιεί για την ενίσχυση του εθνικισμού στο όνομα της χριστιανικότητας κατά την ομιλία του ενώπιον του Βίκτορ Ορμπάν.
Ο πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε για τους κινδύνους που προέρχονται από την ενίσχυση του εθνικισμού στην Ευρώπη και απευθυνόμενος στην ουγγρική κυβέρνηση δήλωσε ότι η υποδοχή μεταναστών μαζί με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο θα ήταν ένδειξη χριστιανικότητας, κατά την ομιλία του ενώπιον της ουγγρικής ηγεσίας στο Προεδρικό Μέγαρο της Βουδαπέστης.
Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ουγγαρία, ο πάπας απηύθυνε έκκληση για την απόρριψη των αυτοαναφορικών μορφών του λαϊκισμού και των αυστηρών εθνικιστικών συμφερόντων και ζήτησε την επιστροφή του «ευρωπαϊκού πνεύματος» που οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της σύγχρονης μεταπολεμικής Ευρώπης, λέγοντας ότι οι χώρες «οφείλουν να βλέπουν πέρα από τα εθνικά τους σύνορα».
Στην ομιλία του ενώπιον του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο πάπας προειδοποίησε για την τάση εσωστρέφειας και επέμεινε για «την ανάγκη ανοίγματος στους άλλους».
Το πνεύμα του ουγγρικού Συντάγματος, που καλεί στον σεβασμό των μειονοτήτων, «είναι πραγματικά ευαγγελικό, απορρίπτοντας μια κάποια τάση, που ορισμένες φορές χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τις παραδόσεις και ακόμη και την πίστη, εσωστρέφειας», είπε.
Στην εξουσία από το 2010, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κραδαίνει την προσήλωσή του στην θρησκεία και την βούλησή του να υπερασπισθεί τον «χριστιανικό πολιτισμό» για να δικαιολογήσει την πολιτική του αποκλεισμού των μεταναστών από την χώρα του.
Θερμός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των προσφύγων, ο πάπας από την πλευρά του δεν σταματά να απευθύνει εκκλήσεις για μεγαλόψυχη υποδοχή και δίκαιη κατανομή προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
«Είναι ένα θέμα, το θέμα της υποδοχής (ξένων) που προκαλεί πολλές συζητήσεις στην εποχή μας και είναι βεβαίως σύνθετο. Είναι επείγον, ως Ευρώπη, να εργασθούμε σε δρόμους ασφαλείς και νόμιμους, σε κοινούς μηχανισμούς απέναντι σε ένα ιστορικό πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με την απόρριψη», είπε.
Σήμερα, που η Ρωσία πραγματοποίησε τις πρώτες μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιδρομές κατά της Ουκρανίας τους τελευταίους δύο μήνες, ο πάπας απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου και για «δημιουργικές προσπάθειες για την ειρήνη» ώστε να πνιγούν αυτοί που αποκάλεσε «σολίστ του πολέμου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.