- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται για μια πιθανή εκκένωση της πρεσβείας στο Σουδάν
Εξετάζονται οι επιλογές
Σουδάν - ΗΠΑ: Ο στρατός ετοιμάζει διάφορες επιλογές ενόψει μιας πιθανής εκκένωσης της αμερικανικής πρεσβείας
Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζει όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές ενόψει μιας πιθανής εκκένωσης της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Σουδάν, όμως δεν έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν.
«Αναπτύξαμε κάποιες δυνάμεις στην περιοχή για να διασφαλίσουμε ότι θα διαθέτουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές, εφόσον κληθούμε να κάνουμε κάτι. Και ακόμη δεν έχουμε κληθεί να κάνουμε τίποτα», είπε ο Όστιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αεροπορική Βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία. «Δεν έχει ληφθεί απόφαση για τίποτα», πρόσθεσε.
Το πρακτορείο Reuters ανέφερε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ στέλνουν μεγάλο αριθμό δυνάμεων στη βάση που διατηρούν στο Τζιμπουτί, για την περίπτωση που αποφασιστεί η απομάκρυνση του προσωπικού τους από το Σουδάν.
Μαίνονται οι συρράξεις στο Σουδάν - Οι νεκροί ανέρχονται σε 413
Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι 413 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3.551 τραυματίστηκαν στο Σουδάν από την έναρξη των εχθροπραξιών πριν από έξι ημέρες.
Χθες ο ΠΟΥ είχε κάνει λόγο για 330 νεκρούς και σχεδόν 3.200 τραυματίες.
Εκρήξεις και πυρά συγκλόνισαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες την πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, πρώτη ημέρα της γιορτής Έιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, παρά τις ελπίδες του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.
Οι πέντε εκατομμύρια κάτοικοι του Χαρτούμ ξύπνησαν σήμερα για έβδομη ημέρα υπό τον ήχο των αεροπορικών επιδρομών, των εκρήξεων και των συγκρούσεων.
Οι μάχες επικεντρώνονται στο Χαρτούμ και το Νταρφούρ.
Στην πρωτεύουσα, όπου οι κάτοικοι ζουν πλέον χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, πολλές οικογένειες προσπαθούν να φύγουν, περνώντας από σημεία ελέγχου των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης και του τακτικού στρατού, ενώ πτώματα κείτονται στην άκρη των δρόμων.
10.000 με 20.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν περάσει στο γειτονικό Τσαντ την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές ανακοινώνουν τακτικά νίκες και εξαπολύουν κατηγορίες εναντίον των αντιπάλων τους – ισχυρισμοί που είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.