Κοσμος

«Πλήγμα» στην περιουσία του Έλον Μασκ - Έχασε 13 δισεκατομμύρια σε 24 ώρες

Η αποτυχία εκτόξευσης του Starship, η πτώση της Tesla και οι verified λογαριασμοί του Twitter

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έλον Μασκ: Έχασε 13 δισεκατομμύρια σε 24 ώρες - Η αποτυχία εκτόξευσης του Starship, η πτώση της Tesla και οι verified λογαριασμοί του Twitter

Σημαντικό πλήγμα δέχθηκε η περιουσία του Έλον Μασκ αφού μειώθηκε δραματικά κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 24 ώρες, αφού ο επιχειρηματίας προέβη σε μια σειρά από επιχειρηματικά λάθη.

Την ίδια ημέρα που η εντυπωσιακή εκτόξευση πυραύλου του ιδρυτή της SpaceX κατέληξε σε έκρηξη, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, η Tesla, ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τις μετοχές να πέφτουν κατά 9,75% και τα κέρδη να κατακρημνίζονται πάνω από 20%.

Η αποτυχία του Μασκ επεκτάθηκε και στην πρόσφατη εξαγορά του Twitter, καθώς προκάλεσε αντιδράσεις αφού τελικά έκανε πράξη την απειλή του να αφαιρέσει τα verified blue ticks από τους επαληθευμένους λογαριασμούς.

Η κατακόρυφη πτώση της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου βασίζεται περισσότερο από τις κακές αποδόσεις της Tesla και η πτώση του κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν η μεγαλύτερη απώλεια της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Παρά την καταστροφική του ημέρα, ο Μασκ εξακολουθεί να έχει καθαρή αξία που ανέρχεται συνολικά σε 164 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaire Index. Η περιουσία του τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας των πλουσίων, μόνο πίσω από τον Γάλλο μεγιστάνα, Bernard Arnault.

Σύμφωνα με ένα mail που διέρρευσε, ο Μασκ είπε στους υπαλλήλους της Space X ότι είναι αισιόδοξος για το εγχείρημα της SpaceX, παρά το γεγονός ότι η υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών εκτόξευση του πυραύλου του απέτυχε.