Κοσμος

«Πλήγμα» στην περιουσία του Έλον Μασκ - Έχασε 13 δισεκατομμύρια σε 24 ώρες

Η αποτυχία εκτόξευσης του Starship, η πτώση της Tesla και οι verified λογαριασμοί του Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ίλον Μασκ: Τέλος το δωρεάν δορυφορικό ίντερνετ στην Ουκρανία – Φραστικό επεισόδιο με Ουκρανό πρέσβη
O Έλον Μάσκ © ΕPA Pool

Έλον Μασκ: Έχασε 13 δισεκατομμύρια σε 24 ώρες - Η αποτυχία εκτόξευσης του Starship, η πτώση της Tesla και οι verified λογαριασμοί του Twitter

Σημαντικό πλήγμα δέχθηκε η περιουσία του Έλον Μασκ αφού μειώθηκε δραματικά κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 24 ώρες, αφού ο επιχειρηματίας προέβη σε μια σειρά από επιχειρηματικά λάθη.

Την ίδια ημέρα που η εντυπωσιακή εκτόξευση πυραύλου του ιδρυτή της SpaceX κατέληξε σε έκρηξη, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, η Tesla, ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τις μετοχές να πέφτουν κατά 9,75% και τα κέρδη να κατακρημνίζονται πάνω από 20%.

Η αποτυχία του Μασκ επεκτάθηκε και στην πρόσφατη εξαγορά του Twitter, καθώς προκάλεσε αντιδράσεις αφού τελικά έκανε πράξη την απειλή του να αφαιρέσει τα verified blue ticks από τους επαληθευμένους λογαριασμούς.

Η κατακόρυφη πτώση της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου βασίζεται περισσότερο από τις κακές αποδόσεις της Tesla και η πτώση του κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν η μεγαλύτερη απώλεια της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Παρά την καταστροφική του ημέρα, ο Μασκ εξακολουθεί να έχει καθαρή αξία που ανέρχεται συνολικά σε 164 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaire Index. Η περιουσία του τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας των πλουσίων, μόνο πίσω από τον Γάλλο μεγιστάνα, Bernard Arnault.

Σύμφωνα με ένα mail που διέρρευσε, ο Μασκ είπε στους υπαλλήλους της Space X ότι είναι αισιόδοξος για το εγχείρημα της SpaceX, παρά το γεγονός ότι η υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών εκτόξευση του πυραύλου του απέτυχε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY