- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Λαβρόφ θέλει να τελειώσει «το συντομότερο δυνατόν» ο πόλεμος στην Ουκρανία
Επίσκεψη στη Βραζιλία πραγματοποιεί ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Σεργκέι Λαβρόφ από τη Βραζιλία: Η Ρωσία θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία «το συντομότερο δυνατόν» - Οι προοπτικές κατάπαυσης του πυρός.
Η Μόσχα επιθυμεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία «το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στη Βραζιλία.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Μάουρο Βιεϊρά, ο Λαβρόφ ευχαρίστησε τη Βραζιλία που «κατανοεί πώς ξεκίνησε η κατάσταση στην Ουκρανία» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα έχει «συμφέρον» να τελειώσει η σύγκρουση το συντομότερο δυνατόν.
Ο Βιεϊρά είπε ότι συζήτησε με τον Λαβρόφ τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι επανέλαβε την πρόθεση της Βραζιλίας να συγκροτήσει μια ομάδα χωρών που θα διαπραγματευτεί την ειρήνη στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και κατά της επιβολής μονομερών κυρώσεων.
Η Ρωσία έχει πει κατ’ επανάληψη ότι για οποιαδήποτε διευθέτηση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι «πραγματικότητες» που έχουν δημιουργηθεί με τη μονομερή προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ωστόσο ελέγχουν μόνο εν μέρει αυτές τις επαρχίες.
Η Ρωσία ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε να επέμβει στην Ουκρανία, πέρσι τον Φεβρουάριο, για να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους και να εμποδίσει τη Δύση να χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να απειλεί την ασφάλειά της. Το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς ως αβάσιμα προσχήματα για έναν κατακτητικό πόλεμο, στον οποίο έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι και πολλές ουκρανικές πόλεις υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.