- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κάλπες στη σεισμόπληκτη Τουρκία: 133.000 πληγέντες θα ψηφίσουν αλλού
Τη μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση των δύο τελευταίων δεκαετιών αντιμετωπίζει ο Ερντογάν
Τουρκία: Τουλάχιστον 133.000 εκλογείς θα ψηφίσουν στις 14 Μαΐου εκτός των πόλεων όπου διέμεναν πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς.
Τουλάχιστον 133.000 άνθρωποι που έχουν πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου στη νότια Τουρκία θα ψηφίσουν εκτός των πόλεών τους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας.
Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές έχουν οριστεί για τις 14 Μαΐου, τρεις μήνες μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν δέκα επαρχίες στον νότο της Τουρκίας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 50.000 ανθρώπων και αφήνοντας άστεγους εκατομμύρια άλλους.
Αξιωματούχοι του ΑΕΣ επισκέπτονται τις πληγείσες από τον σεισμό επαρχίες προκειμένου να επιβλέψουν τις προετοιμασίες για τις διαδικασίες ψηφοφορίας, δήλωσε ο επικεφαλής του, Άχμετ Γενέρ, στους δημοσιογράφους.
«Περίπου 133.000 ψηφοφόροι από τη ζώνη του σεισμού έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες περιοχές, και 600.000 ψηφοφόροι συνολικά έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Τουρκία ως σύνολο», είπε ο Γενέρ.
Το ΑΕΣ έχει πει πως δεν υπάρχουν εμπόδια στη διεξαγωγή εκλογών στη σεισμόπληκτη ζώνη, και ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα όπως την τοποθέτηση καλπών για ψηφοφόρους σε προσωρινά καταλύματα και το να επιτραπεί σε εκείνους που έφυγαν να αλλάξουν εύκολα την καταχωρισμένη διεύθυνσή τους.
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση σε περισσότερες από δύο δεκαετίες στην ηγεσία της Τουρκίας, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν να ακολουθεί τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον υποψήφιο της κυριότερης συμμαχίας της αντιπολίτευσης, Εθνική Συμμαχία.
Περισσότεροι από 64 εκατ. Τούρκοι πολίτες, 3,4 εκατ. από αυτούς στο εξωτερικό, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είπε ο Γενέρ. Ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας ανέρχεται γύρω στα 85 εκατομμύρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.