Κοσμος

Ουκρανοί χάκαραν ρωσικό λογαριασμό και αγόρασαν sex toys αντί drone αξίας 25.000 δολαρίων

Ρώσος εθελοντής συγκέντρωνε χρήματα για τον πόλεμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί ακτιβιστές χάκαραν τον λογαριασμό Ρώσου επίδοξου αγοραστή drone - Του αγόρασαν σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 25.000 δολαρίων.
Σεξουαλικά βοηθήματα αντί για drone απέκτησε άθελά του Ρώσος εθελοντής μετά από κυβερνοεπίθεση © Unsplash

Ουκρανοί ακτιβιστές χάκαραν τον λογαριασμό Ρώσου επίδοξου αγοραστή drone - Του αγόρασαν σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 25.000 δολαρίων.

Ουκρανοί ακτιβιστές δηλώνουν ότι παραβίασαν τον λογαριασμό διαδικτυακών αγορών ενός Ρώσου εθελοντή του στρατού, ο οποίος αγόραζε drone για τις δυνάμεις της Μόσχας και ξόδεψαν τα χρήματά του σε σεξουαλικά βοηθήματα.

Η ομάδα Kiber Sprotyv (Αντίσταση στον Κυβερνοχώρο) είπε ότι στόχευσε τον λογαριασμό του Μιχαήλ Λούτσιν στο AliExpress. Ο Λούτσιν υπήρξε φίλος του στρατιωτικού μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, ο οποίος σκοτώθηκε σε έκρηξη σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης την Κυριακή.

Ο Λούτσιν συγκέντρωνε χρήματα για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τα ρωσικά στρατεύματα για να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία.

«Είναι εγκληματίας πολέμου, εθελοντής, μπλόγκερ και τώρα ιδιοκτήτης δονητών», ανέφεραν οι χάκερς σε ανακοίνωσή τους, δημοσιεύοντας στιγμιότυπα οθόνης που τους δείχνουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό του Λούτσιν στο AliExpress, ένα κινεζικό ηλεκτρονικό κατάστημα. 

Πρόσθεσαν ότι ο Λούτσιν ήταν πλέον ιδιοκτήτης μιας «μοναδικής» συλλογής αξίας 25.000 δολαρίων, με χρήματα που «σχεδίαζε να ξοδέψει σε drones για τον ρωσικό στρατό».

«Τώρα αντί για drones, θα πρέπει να στείλει φορτηγά γεμάτα δονητές, στραπόν και άλλα πολύτιμα αντικείμενα για τον ρωσικό λαό», ανέφεραν.

Ο Λούτσιν επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και ο λογαριασμός του στο AliExpress παραβιάστηκαν από τους Ουκρανούς, αλλά ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να πάρει πίσω τα περισσότερα από τα χρήματα που είχε ξοδέψει – εκτός από σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 17.000 ρουβλίων (195 ευρώ) που είχαν ήδη παραδοθεί.

Η Kiber Sprotyv, πάντως, είπε πως ο Λούτσιν λέει ψέματα για την επιστροφή των χρημάτων. Αργότερα, ο ίδιος έγραψε μια δεύτερη ανάρτηση στο Telegram, όπου έλεγε πως θα ανοίξει ένα sex shop στη Ρωσία και θα αγοράσει ακόμη περισσότερα drones από ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει.

Ο Ρώσος είπε επίσης ότι είναι «λυπηρό» που δεν υπάρχουν «αρκετοί πύραυλοι Kalibr» για να χτυπήσουν τους χάκερ.

(Με πληροφορίες του Politico)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ