Κοσμος

Αμισθί ρόλο κατά του διαδικτυακού εξτρεμισμού αναλαμβάνει η πρώην Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν

Θα επιλέξει επίσης τους τελικούς υποψήφιους για ένα περιβαλλοντικό βραβείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμισθί ρόλο κατά του διαδικτυακού εξτρεμισμού αναλαμβάνει η πρώην Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν
© EPA/LUONG THAI LINH

Τζασίντα Άρντερν: Αμισθί ρόλο κατά του διαδικτυακού εξτρεμισμού αναλαμβάνει η πρώην Νεοζηλανδή πρωθυπουργός - Θα επιλέξει επίσης τους τελικούς υποψήφιους για ένα περιβαλλοντικό βραβείο

H πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν θα αναλάβει έναν ρόλο αμισθί συμμετέχοντας στις προσπάθειες της χώρας της κατά του βίαιου διαδικτυακού εξτρεμισμού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ την όρισε νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου που θα επιλέξει τους τελικούς υποψήφιους για ένα περιβαλλοντικό βραβείο, το Earthshot Prize.

Η Άρντερν παραιτήθηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο από την πρωθυπουργία, με μια αιφνιδιαστική απόφαση η οποία οδήγησε τον σύμμαχό της Κρις Χίπκινς στην εξουσία ως επικεφαλής του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος.

Θα υπηρετήσει ως ειδική απεσταλμένη του Christchurch Call, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας την οποία ξεκίνησε η ίδια το 2019 και στην οποία συμμετέχουν πάνω από 120 κυβερνήσεις, πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με κοινό τους στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας και του εξτρεμιστικού και βίαιου περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Από επιθέσεις σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, τον Μάρτιο του 2019 σκοτώθηκαν 51 άνθρωποι και 40 τραυματίστηκαν.

Ο δράστης, ο οποίος ήταν υπέρμαχος της υπεροχής της λευκής φυλής, μετέδωσε τμήμα της επίθεσής του ζωντανά στο Facebook.

Το περιβαλλοντικό βραβείο, το οποίο ξεκίνησε να απονέμει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου το 2020, έχει στόχο την εξεύρεση λύσεων για τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μέσω νέων τεχνολογιών και ιδεών.

Η Άρντερν θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Earthshot καθώς επιταχύνει τις διαδικασίες επιλογής των τελικών υποψηφίων για το βραβείο του 2023.

Τον περασμένο χρόνο πέντε νικητές έλαβαν από 1,24 εκατομμύριο δολάρια έκαστος σε μια τελετή στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ευγνώμων που η Άρντερν θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Earthshot.

Η Άρντερν έγινε η νεότερη πρωθυπουργός παγκοσμίως όταν κέρδισε τις εκλογές το 2017 σε ηλικία 37 ετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ