Κοσμος

Δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας καταργεί η αμερικανική αλυσίδα λιανικής Walmart

Ποιον τομέα αφορούν οι απολύσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Walmart
© Wikimedia Commons

Walmart: 2.000 θέσεις εργασίας καταργεί η αμερικανική αλυσίδα λιανικής - Ποιον τομέα αφορούν οι απολύσεις

Η μεγάλη αμερικανική αλυσίδα λιανικής Walmart προβλέπει ότι θα προχωρήσει σε 2.000 περικοπές θέσεων εργασίας σε πέντε αποθήκες μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι πελάτες της οι οποίοι κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου, ανέφερε χθες Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο έγγραφα που υποβλήθηκαν από τη διοίκησή της σε εποπτικούς φορείς.

Οι περισσότερες αφορούν κέντρο στο Τέξας, κατά την ίδια πηγή.

Πολλές μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ, δραστηριοποιούμενες ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας, ανακοίνωσαν από πέρυσι κύμα απολύσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας έτερος «μεγάλος παίκτης» και ανταγωνιστής της Walmart στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η Amazon προχώρησε σε ένα δεύτερο γύρο περικοπών η οποία ανακοίνωσε ακόμη 9.000 απολύσεις. Είχαν προηγηθεί οι 18.000 που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, αφού η κάμψη που παρατηρείται στις καταναλωτικές δαπάνες αναγκάζει τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου και του cloud computing σε μείωση προσωπικού.

Να τονίσουμε πως εταιρεία απασχολεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, κυρίως εργάτες αποθήκης και μεταφορών. Οι πρόσφατες περικοπές θέσεων εργασίας της Amazon στοχεύουν σε καλύτερα αμειβόμενους ρόλους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ