Κοσμος

Kωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στα γραφεία της Ακσενέρ

«Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας» ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τρύπα που προκάλεσε η σφαίρα του ενόπλου στα γραφεία της Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη
@ibrahim_ozkan61/Twitter

Τουρκία - Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη

Στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας βρίσκεται ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος. Η δουλειά μας είναι να πιάσουμε τους δράστες. Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας» ανέφερε.

Η ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη του Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) της Μεράλ Ακσενέρ (σύμμαχος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είναι υποψήφιος απέναντι στον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου).

Οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τον δράστη. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν μια σφαίρα να έχει τρυπήσει παράθυρο του κτιρίου.

«Ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ» είχε αναφέρει η αρχηγός του κόμματος, προσθέτοντας: «Η εποχή είναι στη δύναμή σου. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναγωνιστές μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα γραφεία μας Προεδρία της στην Κωνσταντινούπολη, κύριε Ρετζέπ. Σταμάτα τα “πιστόλια” που εκλαμβάνουν ως καθήκον τους τις απειλές σου. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα εσύ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ